Ako želite vaš dom dodatno urediti i učiniti ga posebnijem napravite ploču na zidu. Ovo je super ideja ako imate kod kuće djecu koja vole pisati po zidovima, jer će to sada moći koliko god žele.

crnizidkreda

Ova vrsta ploče odlična je za crtanje, pravljenje bilješki ili zapisivanje nadahnuća. Tako više neće biti 'zabrane pisanja po zidovima', na radost djece, a i nekih odraslih! Ova vrsta boje može se pronaći u većini prodavnica - obično u crnoj, ali je također dostupna i u drugim bojama. Odlična mjesta za ovaj premaz su zidovi u kuhinji, dnevnoj sobi, hodniku, uredu ili dječjoj spavaćoj sobi.

Materijali koji će vam trebati su:

TSP čistač za čišćenje zidova prije bojenja
Zaštitna traka
Brusilica ili brusni papir
Baza (primer) za boju za ploču
Boja za ploču
Četka ili valjak

Postupak:

Očistite zid TSP sredstvom za čišćenje prema uputama na pakovanju. Ocrtajte područje koje ćete obojiti slikarskom trakom i izbrusite zid koji treba obojiti.

Nanesite odgovarajući temeljni premaz (bazu); ostavite da se osuši neko vrijeme. Dobro promiješajte boju, a zatim nanesite četkom ili valjkom. Koristite dva do tri sloja u razmaku od šest sati (ili prema uputama proizvođača).

Profesionalni savjet: Također možete kupiti ovu boju i u spreju za jednostavniju primjenu na malim površinama. No, ta boja nije dizajnirana za bojenje zidova.