Novi izgled dvorišta svidio se mnogima, a porodici je i donio slavu na TikTok-u gdje je pregledan više od milion puta. Porodica je nakon tog videa skupila više od 70.000 pratilaca.

basta

Kad su se Joy Rodriguez-Adams (42) i njen suprug prije deset godina preselili u novi dom u Manchesteru u Engleskoj, njihov je vrt bio pomalo običan. Kako kaže Joy, karantin im je pružio savršenu priliku da ga preurede.

Prošlog su ljeta započeli s transformacijom vanjskog prostora, radeći sve sami kako bi smanjili troškove.

Dvorište sada izgleda odlično s velikim kaučem za sjedenje, bijelim prostranim podom, roštiljem, umjetnom travom i otvorenim barom koji su nazvali 'Tipsy Cow'.

S obzirom da je ovaj par skoro sve sam radio, na transformaciji su uštedili 58.000 KM.

Prije nego su krenuli s radovima potražili su profesionalca da im to napravi, no on je tražio vrtoglavih 92.000 KM, a ona i suprug uspjeli su transformirati cijeli vrt za 34.000 KM.

Novi izgled vrta svidio se mnogima, a porodici je i donio slavu na TikTok-u gdje je pregledan više od milion puta. Porodica je nakon tog videa skupila više od 70.000 pratilaca.

- Vrt se mijenjao tokom godina, ali ove godine sam ga odlučila još preurediti kako bi bio spreman za ljeto. Željeli smo više mjesta za sjedenje kako bi naši tinejdžeri mogli pozvati svoje prijatelje. Cijeli drveni ugao sagradili smo od drveta te smo koristili madrace od dječjih kreveta. Još samo čekamo maleni kamin kako bi doživljaj bio potpun - rekla je Joy.

basta1

Osim toga, u vrtu su napravili i vlastiti bar, dodali su i televizor i frižider sa zamrzivačem.

- Ljeti nas nikad nema u kući, stalno smo u vrtu. Stvorili smo vlastiti bar jer su nam tokom pandemije počeli nedostajati barovi. Ljudi mogu uštedjeti bogatstvo radeći posao sami - nadodala je mama.