Mnogi već sedmicama uživaju u blagdanskom uređenju doma, a ima i onih koji će tek u narednim danima prionuti na dekorisanje svog životnog prostora. Ako niste sigurni kakve ukrase želite, ali spremni ste biti sam svoj majstor i sami ih napraviti, inspiraciju pronađite u nastavku.

staklenke1

 

Za lijepe ukrase zapravo vam ne treba ni puno vremena ni materijala.

Dovoljno je malo mašte, a većinu potrebnog materijala često već imamo u kući.

Tako vrlo efektne ukrase možete napraviti uz pomoć starih tegli. Gotovo da nema kuhinje u kojoj se ne nađe neka tegla od pekmeza ili ajvara, a za ovaj DIY možete iskoristiti i tegle za keks.

staklenke2

Uzmite teglu željene veličine, za početak u nju stavite nekoliko velikih kašika soli ili sitno razmrvljenog stiropora i dobili ste snježnu podlogu za predivan ukras.

staklenke3

Zatim unutra stavite neku figuricu po svom odabiru. Klasičan odabir bila bi figurica malenog jagnjeta, Djeda Mraza, soba ili bora, ali slobodno iskoristite bilo koju figuricu koja vam je dostupna. Zatvorite teglu, po želji dodatno ukrasite nekom vrpcom ili komadićem starih goblena.

staklenke4

Tegle jednostavno možete napuniti i starim kuglicama. Jednobojni ili šareni aranžman s kuglicama različitih boja uistinu je efektan ukras, a tako jednostavan za izradu.

staklenke5

Umjesto kuglica, teglu možete napuniti i prigodnim rezačima za keks. Zvjezdice, borovi, srca – sve je dobrodošlo.

staklenke6

Osim uređenja, sada je vrijeme i za kupovinu poklona kojima ćemo razveseliti najmilije. Ideje za poklone potražite u nastavku:

Bliže se praznici, a vi još razmišljate šta pokloniti dragoj osobi. Htjeli biste nešto drugačije, nešto što je...

Posted by Nature.ba on Sunday, December 13, 2020

❗ Poklonite najbolje: pasta za zube i dezodorans u prekrasnoj kutiji koju dobijate besplatno ❗ Pasta za cijelu...

Posted by Nature.ba on Saturday, December 19, 2020

❗️Poklonite najbolje: Krema za odmornije, budne i mlađe oči ❗️ (unikatno pakovanje GRATIS) Forever Awakening Eye Cream...

Posted by Nature.ba on Saturday, December 26, 2020