Nakon što smo ove godine proveli toliko vremena u zatvorenom, nije čudno što mnogi od nas puno više nego prije obraćaju pažnju na uređenje svojih domova. Ovo su ključni trendovi koji se očekuju.

novi2021

Stručnjakinja za dizajn enterijera Rebecca Snowden, otkrila je ključne trendove koje trebate znati planirate li obnoviti svoj dom 2021. godine.

novi2024

Ne iznenađuje što je na prvom mjestu stvaranje prostora za kućne urede jer mnogi nastavljaju raditi od kuće.

2021. se opisuje kao ugodna i utješna u svijetu enterijerskih trendova. Evo glavnih trendova koji bi vas mogli zanimati:

1. Radni prostor

Kako se posao od kuće nastavlja, važno je stvoriti posebne zone za odvajanje ličnog i profesionalnog prostora.

novi2025

- Odaberite mjesto u kojem se osjećate ugodno i ukrasite ga. Ako nemate kućni ured, odaberite mjesto s prirodnom rasvjetom jer to može povećati produktivnost. Višenamjenski namještaj također čini čuda u kompaktnom prostoru - poput stola za ručavanje koji može biti vaš radni kutak danju i trpezarija noću - kaže Rebecca.

2. Prihvatite umjetnost feng shuija kako biste poboljšali dobrobit

Naglasak stavite na dobrobit kod kuće prihvaćajući umjetnost feng shui. Dovedite dobar protok energije pospremajući što je više moguće.

novi2023

- Uredan dom igra važnu ulogu u našem ukupnom zdravlju i dobrobiti. U feng shuiju postoji vjerovanje da je svaki dio kuće povezan i to omogućava pozitivnoj energiji da se lako kreće prostorom - dodaje Rebecca.

3. Opustite se uz tople neutralne boje

Koristite toplu neutralnu paletu za stvaranje opuštajućeg tona.

novi2022

- Nijanse poput preplanule kože ili zobene kaše stvaraju jednostavnu, elegantnu podlogu koja omogućava stvaranje opuštajućeg naglaska. Još jedna topla neutralnost za eksperimentisanje je kombinacija sive i bež - koja nadopunjava razne stilove enterijera i prostore u domu - rekla je Rebecca.

4. Uključite zemljane tonove i prirodne elemente

Ovi zemljani tonovi unose ugodan dodir u uređenje u kombinaciji s prirodnim naglascima. Uklapaju se u prirodne materijale poput platna i ratana kako bi stvorili opušten, a istovremeno moderan prostor, savjetuje Rebecca.

novi2026

5. Razmislite o zidnoj galeriji kao trenutnom preuređenju

Stvorite umjetnost u zidu kao jedan od načina brzog preuređenja stila jer to ne zahtijeva cjelovitu obnovu prostora.

novi2028

- Umjetnost na zidu trenutno podiže sobu svojim živim bojama i uzorcima. Ovo je trend koji odgovara svima bez obzira na to koji stil enterijera više volite - kaže Rebecca.