Prostor iznad vodokotlića obično se koristi za odlaganje kozmetičkih proizvoda i drugih osnovnih potrepština za kupatilo. Ako jednostavna polica za odlaganje od iverice nije za vas, potpuno razumijemo. Nema potrebe da žrtvujete svoj stil prilikom opremanja kupatila praktičnim rješenjima za odlaganje, stoga vam sa oduševljenjem u nastavku predstavljamo 15 šik rješenja.

vodokotlicnovo

Bilo da imate vlastito kupatilo ili dijelite prostor sa članovima porodice ili cimerima, sigurno ćete u nastavku pronaći inspiraciju za odlaganje stvari u kupatilu iznad vodokotlića.

Dodir rustike

Nema potrebe da žrtvujete svoju ličnu estetiku dok dizajnirate kupatilo koje je također ultra funkcionalno. Ovo moderno rustikalno kupatilo ima stil seoske kuće koji karakteriše zgodno mjesto za odlaganje u obliku otvorenih polica na kojima se nalazi sve, od korpica do peškira.

vodokotlic1

 

Naslonite lijepe merdevine

Oni koji cijene rustikalni stil također će cijeniti ovu slatku postavku koja uključuje klasične merdevine. Ove merdevine za peškire savršeno se uklapaju u toalet i olakšavaju odlaganje peškira za ruke – ili veša za sušenje – bez žrtvovanja dragocjene kvadrature.

vodokotlic2

 

Okačite korpu od žice

Smišljanje gdje sakriti dodatni toaletni papir je uvijek mala borba - dok ne vidite ovo kreativno rješenje. Žičana korpa okačena iznad toaleta olakšava članovima porodice - i gostima - da lociraju toaletni papir u trenu. Čak ima i malu gornju policu koja je odlična za izlaganje malih ukrasnih predmeta, poput sukulenata koje vidimo ovdje.

vodokotlic3

 

Odaberite staklo

Više volite minimalistički izgled? Uzmite jednostavnu staklenu policu koja će obaviti posao bez da zauzima previše vizuelnog – ili fizičkog – prostora. Dodajte onoliko koliko vam je potrebno da zadovoljite svoje potrebe za pohranom.

vodokotlic4

 

Razmišljajte "u visinu"

Ako svoju policu iznad toaleta koristite za držanje predmeta kojima ćete morati rijetko pristupiti, postavite policu visoko, tako da je skrivena od pogleda. Onda prostor iznad toaleta možete iskoristiti da okačite umjetničko djelo koje će nadopuniti vaš stil.

vodokotlic5

 

Pronađite antikvitet

Ako volite vintage stvari, odlučite se za policu koja "ima priču". Ovaj drveni komad je neobičan i daje karakter i šarm ovoj postavci kupatila. Šipka za peškire pričvršćena na donju policu savršen je dodatak.

vodokotlic6

 

Naglasite svoj stil

Ovom "shabby chic" kupatilu sigurno nije promakao niti jedan detalj. Mali, ali moćni ormarić za odlaganje iznad toaleta odlično se uklapa u temu prostorije, a istovremeno pruža dovoljno prostora za odlaganje rolni toalet papira i slično.

vodokotlic7

 

Okačite korpice

Ova postavka pokazuje koliko merdevine mogu biti raznovrsne - slobodno zakačite viseću jedinicu za skladištenje preko jedne od stepenica kako biste poboljšali njene mogućnosti skladištenja.

vodokotlic8

 

Napravite kocke

Budite kreativni i okačite policu s malim pretincima koji su odlični za odlaganje osnovnih kupaonih potrepština članova porodice ili grupisanje proizvoda po kategorijama. Ako ste vješti i spremni na "uradi sam" poduhvat, mogli biste čak i sami napraviti ovakvu policu.

vodokotlic9

 

Držite peškire na vidnom mjestu

Ako je vaš toalet odmah pored tuša, možda biste željeli dati prednost odlaganju peškira. Ova postavka olakšava uzimanje čistog peškira bez da vam kupatilo bude puno vode.

vodokotlic10

 

Pojednostavite dizajn

Ako ste više minimalista i nemate potrebu za velikim prostorom za odlaganje, mjesto iznad toaleta možete iskoristiti u dekorativne svrhe. Ova tanka polica izgleda lijepo i drži vesele sukulente.

vodokotlic11

 

Postavite ormarić

Daleko od očiju, daleko od srca. Ako više volite da vaše stvari budu odložene na elegantan način iznad toaleta, odaberite ormarić s vratima. Savršen je za sakrivanje predmeta koji imaju manje lijepu ambalažu ili za odlaganje bočica na recept i drugih osnovnih stvari koje želite zadržati u privatnosti.

vodokotlic12

 

Odaberite kružni dizajn

Budite neobični i odaberite okruglu policu. Ova je odlična za držanje malih sitnica poput svijeća, šminke i drugih obaveznih stvari za kupatilo čija količina ne prelazi 1 litar.

vodokotlic13

 

Isprobajte ovo rješenje prilagođeno cimerima

Ova polica je idealna za kupatila koja dijele braća i sestre ili cimeri; svako ima posebno mjesto na kojem će postaviti svoje proizvode— i zauzvrat ostaviti područje umivaonika bez nereda.

vodokotlic15

 

Ugradite policu

Ako dizajnirate kupatilo od nule, a sviđa vam se ideja da od samog početka imate ugrađenu policu iza toaleta, onda se odlučite za ovaj dizajn. Čak i ako je mala i tanka, može poslužiti kao mjesto za postavljanje losiona, staklenki ili čak tankih posuda.

vodokotlic14