Trendovi se oslanjaju toplinu i udobnost. Naglasak je i na 'intimnoj' zbirci predmeta - možda kolekciji vašeg dede, ili vlastitim antiknim predmetima - u trendu je ono što vas istinski čini sretnima u vašem životnom prostoru.

01

Ova godina će biti u znaku bogatih boja u prigušenim tonovima, s naglaskom na multifunkcionalnost prostora, zanimljive zbirke predmeta, ali i nadograđeno medijsko iskustvo.

 

Bogati, zagasiti tonovi

Radi se o osjećaju baršunaste sofe, zidovima u zagasitim bojama i jastucima u sličnim nijansama. Sada se trendovi oslanjaju na duboke, tamne palete boja kako bi dočarali toplinu i udobnost.

02

 

Toplije neutralne nijanse

Što se tiče neutralnih, toplih, zemljanih tonova, oni dobro nadopunjuju te bogate nijanse.

- Vidimo trend u 2023. prema toplim, nenametljivim, neutralnim tonovima i materijalima, koji pružaju udobnost i sigurnost - kaže Max Gansow, suosnivač brenda namještaja.

03

Sirovi, organski materijali i tonovi nude ugodnu, ali modernu temeljnu bazu.

- Ovakve dnevne sobe pokazuju kako se bogate nijanse i tople neutralne boje dobro slažu - ističe.

 

Multifunkcionalnost

Zapravo, najviše koristimo svoje dnevne sobe. Sada se one prilagođavaju kako bi bolje služile našim potrebama.

04

Radi se o multifunkcionalnosti prostorije, o sobi koja posjeduje prostor za čitanje, drijemanje, piće, zabavu, pa čak i promatranje zvijezda...

 

'Nepravilni' detalji

Ovaj trend je itekako popularan. Dizajnerica Linda Hayslett slaže se s tim, rekavši da su komadi s, naprimjer, žljebovima i trskom u neutralnim prostorima trenutno najpoželjniji.

05

Iako je ovaj stil nekoć bio rezervisan za područja s malim detaljima, predviđa se da će se ove godine proširiti na stambene prostore.

 

Medijsko iskustvo

S povećanom udobnošću boravka, 2023. se pokazala kao godina u kojoj će se mnogi vlasnici kuća razbacivati tražeći nadograđeno medijsko iskustvo, bilo u obliku velikog televizora ili prilagođenog zvučnog sistema.

06

 

Značajne zbirke predmeta

- Predmeti kojima ispunjavamo svoje domove imaju najveću moć da ublaže našu tjeskobu - primjećuje Jean Lin, osnivač dizajnerske kompanije.

07

Možda je to nekakva kolekcija vašeg dede, ili možda sami volite antikne predmete - u trendu je sve ono što vas istinski čini sretnima u vašem životnom prostoru. Dizajnerica Kesha Franklin ističe ljepotu prostora za izlaganje vlastite zbirke umjetnina i suvenira.

 

Dnevni kreveti

Možda je to njihova multifunkcionalnost, možda je to njihov element nostalgije, ali u trendu je veliki povratak dnevnih kreveta u stambenim prostorima.

08

 

Život na otvorenom

Naposlijetku, dnevne sobe 2023. prijeći će izvan okvira doma jer se zabava na otvorenom pokazala veoma ugodnom. A kada osmislite vanjski prostor jednako dobro kao i enterijer unutrašnjeg, možete jednako kvalitetno uživati i na zraku.

09