Crvena, zlatna, zelena, ljubičasta... sve su to boje koje će vam među prvima pasti na pamet kada počnete razmišljati o ukrašavanju doma u blagdansko vrijeme. Međutim, još jedna (ne)boja koja dobija sve više prostora u uređenju domova jeste i crna.

crni1

Iako će mnogi, kada su u pitanju blagdanske dekoracije, reći da je više više, drugi ipak vole ravnotežu i ukrašavanje kuće bez pretjerivanja.

U takvim situacijama crna boja idealan je izbor. I čim zavirite u našu galeriju, uvjerit ćete se da izgleda jako elegantno i profinjeno.

crni12

U nastavku donosimo i nekoliko ideja kako je uklopiti u dom. Naravno možete je kombinovati i s drugim bojama, a posebno dobro izgledaju crno-bijele kombinacije.

Crne kuglice za jelku

Za one koji žele da crna boja ima središnje mjesto u njihovom blagdanskom domu, ukrašavanje jelke crnim kuglicama odlična je opcija. Možete cijelu jelku ukrasiti samo crnim kuglicama ili ih kombinovati sa, naprimjer, bijelim i srebrnim. Rezultat će biti sjajan. Druga je opcija da kupite bijelu jelku na kojoj će crne kuglice dodatno doći do izražaja.

crni8

crni14

 

Aranžman za blagdanski stol

Za jednostavan, a efektan aranžman kojim dominira crna boja trebat će vam crne svijeće, staklene posude i zlatne kuglice. Za poklopac staklenki s unutrašnje strane zalijepite zlatnu kuglicu tako da ona visi po sredini posude. Na gornju stranu poklopca zalijepite svijeće i to je to. Dobit ćete elegantanu kombinaciju za vaš stol koja će lijepo izgledati i uz crne tanjire, ako s crnom želite ići do kraja.

crni6

crni5

 

Umotavanje poklona

Znate li onaj dobar osjećaj kad povoljno kupite neku stvar, a ona izgleda puno skuplje. Iako znamo da vam nije cilj da pokloni izgledaju skuplje, niti vam to treba biti cilj, moramo priznati da izgledaju jako elegantno i skupocjeno umotani u crni ukrasni papir. Crno-bijela kombinacija i u ovom slučaju izgleda još sjajnije, a osim s bijelim, možete se poigrati i sa zlatnim, zelenim, crvenim detaljima...

crni10

 

Vjenčić od kalupa za kolačiće

Ako imate kalupe za kolačiće u crnoj boji, od njih možete napraviti zgodan vijenac tako da ih pomoću tanke žice i konopa povežete u krug. Izrada je jednostavna, a ovaj vijenac izgledat će jako efektno u vašem domu.

crni13

 

Statement zid u crnoj boji

Mnoge domove krase statement zidovi u crnoj boji, što ih čini idealnom podlogom za one koji žele blagdanske dekoracije u crnoj boji. Na crnom zidu iscrtajte jelku, ukrasite je kuglicama, lampicama i ostalim dekoracijama i sigurno će izazvati oduševljenje vaših ukućana.

crni7

Ovo je samo mali dio ideja, a njih više pronađite u našoj galeriji. Ako vam crna boja kao dio Božića i Nove godine zvuči nezamislivo, možda vas ove fotografije razuvjere i potaknu na promjenu.

crni11

crni2

crni3

crni4

crni9