Praznici za svaki dom i ukućane imaju poseban značaj. Tada želimo da sve bude malo ljepše, bogatije, vedrije i svečanije.

.........................................................................................................................................

Datum obilježavanja Ramazanskog bajrama se približava, te vam donosimo nekoliko prijedloga koje možete iskoristiti za dekoraciju ličnog prostora.

S obzirom da mnogi domovi naginju ka modernom stilu, te da je pojedine tradicionalne elemente dekora danas prilično teško pronaći, pokušali smo da izbalansiramo između prošlosti i sadašnjosti i da damo nekoliko prilagodljivih ideja. Odlučite se samo za neke, dopunite ih svojim željama i učinite ovaj veliki praznik još prisnijim sebi i najbližima.


Izaberite nešto elegantno

Predivan cvijet uvijek je odličan način za početak dekoracije doma. Izaberite elegantnu, jednostavnu vazu u koju ćete smjestiti buket svježih, visokih ljiljana. Bilo da ga postavite na trpezarijski stol ili na kafe stolić – on će mirisom i jednostavnom ljepotom privući pažnju i upotpuniti prazničnu atmosferu.















Izaberite nešto staro i tradicionalno

Za stari set za kafu koji vam je poklonila nana ili neko od bližnjih pravo je vrijeme da dobije svojih pet minuta. Ljepota motiva i kockica rahat lokuma učinit će razgovor poslije ručka toplijim i prisnijim.



















Izaberite nešto šareno

Ukoliko u domu nemate mnogo tepiha ili imate neke modernijeg dizajna, Bajram je pravo vrijeme da bar na nekoliko dana promijenite dekor dnevne sobe ili trpezarije. Ćilime ili prostirke koje čuvate na tavanu ili u podrumu izvucite iz zaborava i jednostavno im dajte prostor u centralnom dijelu sobe. Možda se iznenadite koliko se dobro uklapaju uz modernu sofu i stakleni stolić.



















Izaberite nešto standardno, ali drugačije

Slatkiši za najmlađe, ali i one starije uvijek su dio bajaramske trpeze. Umjesto klasične činije koju inače koristite za dekoraciju izaberite kristalne ili staklene čaše i činije koje u ormaričima čuvate za „posebne prilike“. Na jedan mali stolić poredajte nekoliko činija, sa raznobojnim slatkišima i neka to bude mali „bombon bar“, a za još svečaniji efekat u svaku čašu postavite kašiku za posluživanje. Rapsodija boja i ukusa na jednom mjestu pružit će radost svim ukućanima i uveličati bajramski dekor.







Izvor fotografija


www.homeinteriordesignthemes.com
www.cvetzasvet.com
www.efendy.com.au
www.apartmenttherapy.com
www.rubypr.com