Sklopivi namještaj je oduvijek nalazio način da svojim dizajnom i praktičnošću osvoji kupce.

..................................................................................









U tom segmentu predstavljamo vam nekoliko zanimljivih stolica na rasklapanje, koje mogu biti odlična rješenja, kako za trpezarije, tako i za bašte i terase.

 

Izabrati stabilnu i izdržljivu stolicu

Da praktičan namještaj neminovno mora da bude ”ružan” i bez ikakvog estetskog kvaliteta samo je zabluda. Upoznajemo vas sa dizajnerskim stolicama na rasklapanje, čije se jednostavne i jeftine replike mogu pronaći u mnogim trgovinama sa ovakvim namještajem, te kao takve mogu biti sjajna ideja za otvorene ili zatvorene prostore.

Prije kupovine potrebno je obratiti pažnju na to da se stolica isproba, utvrdi njena stabilnost i izdržljivost, te da nogare uvijek budu obložene materijalom koji će površinu štititi od prevelikog grebanja i habanja.



Komforna cjelina

Dizajnirana od strane Belgijanke Marine Bautier, stolica na rasklapanje je komforna i udobna zbog obloženog sjedišta i izbora materijala. Ovakva stolica je kvalitetan izbor za zatvorene prostore gdje je potrebna ušteda u kvadratima i praktičnost.









Dah stila

Patrick Jouin koji je zaslužan za izgled ovih stolica, izabrao je hromirani okvir, a sjedište i naslon od sjajnog polipropilena da bi u dom na jednostavan način unio stil. Sjajne boje i veoma lijep dizajn utječu na to da se na prvi pogled i ne uviđa da je ova stolica, zapravo, stolica na rasklapanje.






















Popularna na međunarodnom nivou

Poznati danski dizajner Hans J. Wegner dizajnirao je ovu stolicu, pored 500 ostalih stolica iz njegovog stvaralačkog opusa. Izrađena je od prirodnog materijala, a njene razne kopije mogu se pronaći i kod nas. Idealna je za dvorište ili prostor pored bazena, jer pruža savršen odmor.

















Filmska stolica

Izuzetno poznat dizajn ove stolice postao je omiljen otkako se ona počela koristiti u filmskoj industriji, kao praktična za setove, snimanja, scenariste i režisere. Platno i drvo daju poseban šarm dizajnerskoj stolici Mogensa Kocha. Replike se mogu kupiti po znatno manjoj i svima nama dostupnoj cijeni.
















Svježa boja

Predstavljena 70-ih stolica na rasklapanje vedrog dizajna, idealna je za topliju polovinu godine, kada svojom bojom i izgledom može da uljepša svaku terasu. Izuzetno praktična, na pojedinim sajtovima ovakva stolica može se kupiti za nekoliko eura. Izaberite četiri različite boje i uživajte u lijepom vremenu.











Elegancija i praktičnost

Prozirna akrilna stolica idealna je za društvo i zabavu. Nakon korištenja, samo se sklopi i odvoji nastranu za neka nova okupljanja. Posjeduje čist, elegantan dizajn i ergonomski naslon, a njene nogare sa gumenim završetkom sprečavaju grebanje poda ili parketa.






Izvori fotografija


www.apartmenttherapy.com
www.arnewde.com
www.nztimes.com
www.danish-furniture.com
www.habitat.co.uk
www.stores.advancedinteriordesign.com
www.chairblog.eu