Vintage kolekcija traži puno ljubavi i vremena. Nebrojeni sati provedeni na buvljacima, u antikvarnicama, na rasprodajama i preprodajama mogu rezultirati traženim blagom poput ukrasa, zidne umjetnosti, nakita i razglednica.

vintage

Ali mnogi od ovih predmeta imaju nesretnu sudbinu – kutiju koja skuplja prašinu – uglavnom zato što vlasnik ne može smisliti način da ih pravilno izloži. Na kraju krajeva, možda nema dovoljno prostora na polici.

Ako ste ponosni na svoju kolekciju i ne želite da ona bude sakrivena, postoji mnogo kreativnih trikova da je utkate u svoj dom. Ormarić za porcelan je prihvatljivo mjesto za predstavljanje kolekcionarskih predmeta, ali njihovo izlaganje na neočekivan način može dati svjež, novi izgled vašem okruženju.

Osmišljeno centralno mjesto

Grupišite male predmete poput vaza – mliječno staklo izgleda posebno elegantno – i stavite ih na sredinu stola u trpezariji. Grupisane vaze također pružaju priliku za izlaganje zelenila i rascvjetalih buketa.

vintage1

Ostali starinski predmeti koji bi mogli poslužiti kao završni dodir za vaš stol? Lanterne, konzerve, mali kavezi za ptice, mesingane posude i svijećnjaci, naprimjer.

Uramljene uspomene

Neka omanji kolekcionarski predmeti zauzmu centralno mesto u okviru za slike okačenom na zid. Jednostavno slojevito zalijepite male, ravne predmete na pozadinu od vreće, tkanine ili somota. Dugmad su idealna za ovo, zajedno sa blistavim starinskim broševima, medaljama i šljokicama.

vintage2

Transparentno blago

Staklene kupole, inače poznate kao zvonaste tegle, trebaju dobiti svoje posebno mjesto. One imaju dugu istoriju - prvo su služile praktičnoj svrsi tokom kolonijalnih vremena, štiteći biljke u baštama od nepogoda. Možete ih zamisliti u muzeju, kako čuvaju primjerke insekata i cvijeća. Danas se staklene kupole često koriste u dekoru za osvjetljavanje vinjeta ili drugih malih predmeta. Pokažite kolekciju prošlih fotografija, rolne kanapa ili keramičkih figurica.

vintage3

Inventivni držači

Ove držače možete postaviti na zid i na njih izložiti vintage papirne predmete. Istrošeni, zahrđali držači mogu se pronaći u trgovinama za preprodaju, a mogu se lako objesiti pomoću komada kanapa.

vintage4

Isjecite stranice iz omiljene starinske knjige ili udžbenika, fleš kartice, ljubavna pisma, razglednice ili reklame u časopisima. Ako želite da izložite komadiće papira, ovakvi držači su odlični za to.

Izložene stranice

Svežanj starinskih knjiga ili red u boji na polici uvijek izgleda šik, ali ne dozvoljava gostima pogled na riječi koje su skrivene unutra. Drugi način da prikažete knjige je da ih jednostavno otvorite i okačite na zid, savijajući ih i okrećući kako biste stvorili dekor koji teče. Uramljeni citat i antičke stolice također daju poseban kutak napravljen za čitanje.

vintage5

Stilizirana gomila

Koferi mogu biti glomazni predmeti u domu. Unesite osjećaj kohezije u kolekciju vintage kofera slaganjem prtljaga različitih veličina jedan na drugi. Gomila kofera izgleda najbolje kada dolaze u istoj boji ili vrsti materijala, kao što je kožni prtljag prikazan ovdje. Izgledat će kao scena ravno sa staromodne željezničke stanice.

 vintage6

Izlaganje ladica

Nekada korištene u štampi, ove ladice sada služe kao sofisticirana mjesta u domu za izlaganje isprintanih objekata. Ovdje je dizajner i umjetnik Chris Kuzmanovich ispoštovao prvobitnu namjeru poslužavnika prikazujući slova i brojeve u naizmjeničnim veličinama u starinskim ladicama okačenim na zid. Varijacije u bojama daju displeju vizuelnu privlačnost.

vintage7

Prekrasno grupisanje

Ako uživate u sakupljanju zidnih umjetnina – silueta, slika po brojevima, portreta – jedan inovativan način da ih prikažete je grupisanje predmeta sličnog izgleda i njihovo postavljanje u slojeve. Različite veličine i boje unose privlačnost. Čvrsto, kohezivno grupisanje slika pogodno je za uljepšavanje malih prostora, poput naglašenog zida ili ulaznog hodnika.

vintage8

Pobjednička kolekcija

Trofeji i pehari od sterling srebra postali su omiljeni među entuzijastima na buvljaku. Zbijene jedna uz drugu na polici ili stolu, unose otkačenu, nostalgičnu atmosferu. Iako mogu stajati sami kao kolekcija, trofeji su također prilika da se u centar pažnje dovedu i druge kolekcije. Ovdje je lijepo prikazano sušeno bilje i pronađeno perje. Druge kolekcije, kao što su štapići za mazanje, male strelice, igle za šešire i staro drvo, također mogu biti ovako izložene.

vintage9

Boce koje svijetle

Prozorska daska je slatko, suncem ispunjeno okruženje za izlaganje vintage boca, ali postoji još jedan način da pustite svjetlost da sija kroz njih - uz pomoć lustera. Kompleti rasvjetnih tijela su lako dostupni u trgovinama. Uz malo truda, možete imati vlastitu, jedinstvenu rasvjetu.

vintage10