Baršun je oduvijek bio tkanina koja simbolizuje luksuz, a osim u svijetu mode, ovaj materijal ima svoje mjesto i u uređenju enterijera.

Ukoliko ste odlučili biti odvažniji kada je u pitanju uređenje vašeg doma, baršun je idealan odabir i tkanina koja će vašem domu osigurati dozu elegancije i luksuznog izgleda.

Ako niste sigurni kako ga ukomponirati u vaše prostorije, pročitajte nekoliko mogućnosti u nastavku.

 

1. Paravani od baršuna

Raskošni paravani od baršuna učinit će vašu dnevnu sobu luksuznijom, a njihov plus je činjenica da zbog težine materijala nisu lepršavi i jako lijepo vise. Također, baršun je dostupan u cijelom nizu boja pa vaše paravane možete lako prilagoditi ostatku doma.

Zbog težine tkanine, paravani od baršuna bit će i odlična izolacija. U hladnijim mjesecima učinit će vaš prostor idealno ugodnim i tihim.

 

2. Baršunasti prekrivač za krevet

U hladnijem periodu godine koje je pred nama, posebno je dobar osjećaj ušuškati se u topli krevet, a zbog baršunastog prekrivača još ćete više jedva čekati utonuti u san. Osim toga, vaš krevet izgledat će odlično.

 

3. Kauč od baršuna

Kauč od baršuna u vašem dnevnom boravku može biti ključni, "statement" komad, onaj koji će plijeniti pažnju.

Plišana tkanina u kombinaciji s minimalističkom siluetom može činiti lijepi spoj vintagea i modernog.

 

4. Tabure/fotelja od baršuna

Ako vam je baršunasti kauč ipak malo previše baršuna, manja, ali jednako dobra opcija su baršunasti tabure ili fotelja koji mogu biti još zanimljivi dodatak interijeru ako odaberete neku upečatljivu boju.

 

5. Ukrasni jastuci

Ukrasni jastuci od baršuna idealni su ako baršun u dom želite uvoditi postepeno. Izgledat će jednako sjajno na vašem kauču, fotelji, krevetu...