On je šik, vedar, razigran i savršen za jedinstven pečat doma. 

 

Živo raspoloženje

Šareni tonovi namještaja izgledaju odlično u enterijeru. Oni stanu daju živost i energiju, a također stvaraju i veselu atmosferu u ambijentu. Sočne nijanse u kombinaciji sa jednostavnim tonovima zidova ili podova u stanju su da prostoru daju potpuno novi efekat i utisak na one koji u njemu borave.

Mogućnost koju pružaju boje i čitav njihov spektar izuzetno je bitna kada je poigravanje tonovima u pitanju. Opcije su beskrajne. Zeleni zid, nekoliko manjih komada namještaja u žutoj nijansi, samo su neke od bezbroj mogućnosti. Najbitnije je odabrati šemu i slijediti lični instinkt.

 

Snažni kolorit sa neutralnim nijansama

Dodavanje neutralnih tonova u kombinaciji sa šarenim namještajem bitno je za izgled prostorije. Da li je to mali ili veliki stan, mračna ili svijetla prostorija – odabir kontrastnih ili kompatibilnih nijansi jako je bitan. Za efekat povećanja prostora, izbor neutralnih nijansi trebao bi da bude na zidovima.

U malim sobama previše boje može uzrokovati uznemirujući efekat. Iz tog razloga potrebno je umjereno koristiti bijelu i krem, nježne pastelne tonove i ne pretjerivati sa snažnim šarenim nijansama namještaja.

 

Šik enterijer

Za postizanje jedinstvenog enterijera, stručnjaci kao prvu alatku preporučuju boje. I to ne bilo koje, već one snažne, efektne i šik. Crvena ili plava sofa, pink tepih, ljubičasti trpezarijski set – akcenata ima mnogo. Živopisni kućni dekor zavisi od detalja. Stoga jastuci, zavjese, tepisi i vaze ne treba da budu zapostavljeni.

Odvažite se i ne zaboravite - nemojte odabrati boju namještaja za stan ukoliko tu istu ne biste nosili na sebi, kao garderobu.