Nova hit boja za uređenje doma je 'sage' zelena ili boja kadulje. Sve više zamjenjuje klasičnu bijelu boju u domovima zato jer se na nju može kombinovati bilo koja boja.

sage1

Iako proljeće uvijek priziva pastelne nijanse, poput nježne ružičaste, sage zelena odiše jednostavnošću i čistoćom, pa nevjerojatno osvježava svaki prostor. Njena je prednost što se lagano uklapa u svaki enterijer, a još se lakše kombinuje s ostalim bojama. Oni manje hrabri uvijek mogu početi s detaljima u ovoj zanimljivoj boji.

sage3

No svima je dobro poznato da manje više sve nijanse zelene djeluju vrlo opuštajuće, pa ta boja ne bi trebala ostati samo na detaljima. Ona je pojam zdravlja i čistoće, umanjuje stres i opušta. Hladnije pastelne boje poput zelene i ljubičaste čine prostor prozračnim i daju dojam urednosti, pa ništa manji efekt neće izostati ako odaberete zanimljivu sage zelenu. Odlično izgleda u kombinaciji sa sobnim biljkama, laska joj i drvo, a posebnu čar ima ako je spojite sa zlatnim detaljima.

sage2

Iskoristite ovu ideju u kupatilu koje žudi za promjenom i iznenadit ćete se s glamuroznim izgledom. U spavaćoj sobi djelovat će opuštajuće i smirujuće, pa nije loš izbor za sve koji teško tonu u san.

A ako želite unijeti dozu elegancije i profinjenosti u svoj dom, odaberite tamniju nijansu zelene.

Prirodno je najljepše

Možda ste ljubitelj retrostila iz 50-ih i želite urediti svoj dom u tom stilu. Mint zelena bit će idealan izbor za to. O kojem god stilu uređenja je riječ, različita nijansa zelene naći će svoje mjesto u njemu. Tako će, npr., svijetla boja zelene jabuke ostaviti dojam svježine i nju je najbolje koristiti u modernim prostorima.

sage4

Tapacirani namještaj i drugi tekstilni elementi na tržištu se često mogu naći u raznim nijansama zelene. Slobodno se možete poigrati s više različitih nijansi zelene u istom prostoru. Pripazite samo u kojoj mjeri ih kombinujete s drugim bojama, da ipak ne biste pretjerali. Biljke s velikim zelenim listovima u najprirodnijem će obliku unijeti zelenu boju u vaš dom i oplemeniti prostor. Nemojte ih zaboraviti.

Obojite sve zidove ili samo jedan

Kad je u pitanju odabir tona zelene boje za određenu prostoriju, dobro je znati da će tople žuto-zelene nijanse najbolje odgovarati u kuhinji i hodniku. Hladniji plavozeleni tonovi bit će idealan izbor za spavaću sobu i dnevni boravak. Za koji ćete se omjer zelene u prostoru odlučiti, ovisi o vašem izboru. Možete obojiti sve zidove ili samo jedan, onaj najistaknutiji.

sage5