Ako mislite da je bež dosadna, razmislite ponovo. Bež je jedna od najboljih neutralnih boja jer se može uklopiti u različitim sobama, bez obzira na veličinu, prirodno svjetlo ili stil.

beige

Vjerujte nam, postoji bež boja za vas, bez obzira na vaš pristup dekorisanju. Budući da je bež toliko svestrana, dobro se slaže s mnogo različitih boja i može ostati neutralna ili dobro funkcionirati u šarenoj sobi.

 

Najbolje boje za uparivanje s bež

Poput ove kuhinje, bež je sjajna boja za uparivanje s bijelom jer održava prostor neutralnim, ali ipak dodaje malo ugodne topline. Uparite toplu bež sa prljavo bijelom ili pronađite hladnu bež ili sivu boju koja će se dobro poklopiti sa hladnom, ledeno bijelom.

beige1

 

Boja cigle i bež

Ima nešto u rustikalnoj boji cigle koja djeluje potpuno ugodno i "vintage". Ova spavaća soba ima prekrasan neutralni bež zid koji se lijepo slaže s toplim narandžastim nijansama u zavjesama i uzglavlju kreveta.

beige2

 

Siva i bež

Postoji razlog zašto je siva boja tako popularna, a ova spavaća soba dokazuje da neutralna ne mora biti dosadna. Sviđa nam se kako "svijetli", gotovo bijeli bež zidovi upotpunjuju meke sive akcente na klupi i tepihu. Jedva hladna bež je odličan način da dodate malo dubine neutralnoj prostoriji bez zamračenja prostora.

beige3

 

Jarko plava, narandžasta i bež

Ako volite sobe koje su suprotne i imaju lični karakter, svidjet će vam se ovaj prostor. Tamno sivi zidovi su umirujući i lijepo se poigravaju s odvažnom plavom bojom i svijetlo narandžastom klupom u sobi. Bež je odličan izbor za uparivanje sa smjelim bojama jer se povlači i omogućava akcentima da obave posao.

beige4

 

Zlatna i bež

Ova spavaća soba dokazuje da je bež savršeno platno za preslatke zlatne dodatke. Topla bež boja će se dobro poigrati sa bogatim zlatnim nijansama, dok će soba ostati uzemljena i umirujuća.

beige5

 

Jarka crvena

Crvena je hrabar izbor za svaki dom, ali kada se upari sa bež, djeluje nevjerovatno prijatno i klasično. Ovaj stambeni prostor sadrži kamin crvene boje koji se tako dobro uklapa sa toplim bež zidovima. Odaberite bež s narandžastim nijansama ili čak isprobajte maslinasto bež u kombinaciji s crvenom.

beige6

 

Klasična crna i bež

Crna i bež je isto tako klasična kao i crna i bijela, ali samo malo domaćija i malo ugodnija. Ovaj ulaz od inaltoucheredesign-a ima oštra, moderna crna ulazna vrata koja su klasična i sofisticirana i dobro se slažu s neutralnim bež zidovima. Crna je odličan izbor za gotovo bilo koju nijansu bež, ali posebno dobro ide uz hladnije, srednje bež ili čak kaki.

beige7

 

Uparite bež s pletenim akcentima

Ova ljupka tamnobež dnevna soba iz jclichta dokazuje da je bež savršeno neutralna za uparivanje s namještajem od ratana ili pletenog pruća. Duboka, topla boja zidova lijepo se slaže sa svjetlijim hladnim tanima u namještaju. Ako tražite sjajnu boju koja će se uklopiti sa zemljanom, drvenom vibrom, bež je odličan izbor koji neće izgledati grubo ili bljutavo.

beige8

 

Bež i svijetloplava

Ova vesela spavaća soba odlikuje se hladnim bež zidom sa naznakama svijetlo plave boje prekrivača. Paleta boja daje atmosferu plaže koja je savršena za cijelu godinu. Odaberite bež s hladnim nijansama koje ćete upariti s plavim ili zelenim za umirujući efekat u vašoj spavaćoj sobi, uredu ili životnom prostoru.

beige9

 

Jednobojni neutralni tonovi

Ponekad previše jedne stvari može izgledati neodoljivo, ali bež je jedna od onih boja koje možete koristiti malo ili puno, a da i dalje imate dubinu i teksturu u svojoj sobi. Ovaj životni prostor koristi različite nijanse i tonove bež u cijelom prostoru i djeluje nevjerovatno zemljano i ugodno. Jednobojno može biti teško izvući, ali s bež je lako stvari učiniti jednostavnim.

beige11

 

Mornarski stil i bež

Ova moderna spavaća soba, koja ima bež zid uparen sa tamnoplavim zidom, oduševljava. Naglašeni zid je odličan način da bež sobi dodate dašak boje. Bež i tamnoplava tako dobro idu zajedno jer su obje tradicionalne, klasične boje koje izgledaju utemeljeno i neutralno, ali ipak boje prostor.

beige12