Dizajneri enterijera Jaclyn Journey i Alexandri Jacobs smatraju da živahnije boje stvaraju osjećaj većeg prostora, a s njima se slaže i dizajner Orlando Soria.

bojedizajn1

Na tržištu postoji toliko nijansi bijele i sive boje, a sve one podupiru dugogodišnje vjerovanje da je krečenje u bijelo najbrži način da soba djeluje veće i svjetlije. Ali, dizajneri enterijera Jaclyn Journey i Alexandri Jacobs kažu da biste zapravo trebali odabrati živahnije boje, a ako želite dojam većeg prostora okrečite sve zidove u istu boju.

- Postoje priče da tamnije boje stvaraju dojam manjeg prostora, ali ja zaista ne mislim tako - rekao je Jacobs.

On preporučuje i bojenje lajsni i štukatura u istu boju. Ako imate kablove pričvršćene za zid, unaprijed ih obojite. Rezultat je kohezivan izgled i čista linija koja ne nadjačava prostor - a ujedno je i trik koji će vam uštedjeti novac na limenkama za boju, jer za jedan projekt nećete trebati imati više boja.

bojedizajn2

Jaclyn Journey i Alexandri Jacobs nisu jedini stručnjaci za dizajn koji vole krečiti sobe tamnijim bojama.

- Ponekad vam instinkt govori da tamnu sobu okrečite u bijelo kako bi izgledala svjetlije. Taj instinkt je pogrešan - rekao je dizajner enterijera Orlando Soria.

- Krečenjem tamnog, seksi svemirskog prostora u bijelo čini se prljavim i depresivnim. Okrečite ga u zasićenu boju. To će prostoru dati namjerno romantičnu atmosferu - dodao je, a piše Apartment Therapy.