U gustoj borovoj šumi u Gorskom kotaru smještena je idilična planinska kuća koja se prostire na 197 četvornih metara po imenu Forest Home, ili u prijevodu šumski dom.

gorski1

- Suprug i ja došli smo na ideju da bi bilo super imati vikendicu okruženu šumom gdje nema prometa, gdje vlada mir i čuju se samo zvukovi prirode. Kako imamo dvoje male djece htjeli smo im pružiti da odrastaju u takvom bezbrižnom okruženju i igrom istražuju prirodu, započinje svoju priču Doris iz Rijeke.

gorski10

U Sungeru su pronašli idealno mjesto za gradnju. U skladu s gorskim podnebljem odlučili su se za kuću s krovom u obliku trokuta koja dobro podnosi velike nanose snijega, a koja je okružena zimzelenim stablima te garantuje spektakularni pogled na prirodu u svim godišnjim dobima.

gorski7

Forest Home najlakše je opisati kao luksuznu planinsku kolibu koja kombinuje klasičnu gradnju s modernim detaljima.

gorski2

- Inspiracija za uređenje bile su upravo luksuzne planinske kolibe koje se mogu vidjeti u filmovima u kojima porodica odlazi na zimovanje, druži uz kamin, pije topli čaj, a cijeli prostor djeluje tako ugodno i toplo, kaže vlasnica Forest Homea.

gorski3

 

Namještaj po mjeri i toplo drvo

Kuća je obložena drvetom, te ispunjena drvenim namještajem koji unosi dodatnu dozu topline. Kreveti su izrađeni od drvenih trupaca, dok se uz njih nalaze drveni ormarići.

gorski4

- Kod uređenja pomogli su nam dizajneri Babaloo designa. Većina namještaja izrađena je po mjeri, a ostali namještaj je kupljen prema preporuci naših dizajnera, otkriva Doris.

gorski5

Kuća obuhvaća tri spavaće sobe za maksimalno šest do osam osoba. U središtu se nalazi prostor za sjedenje i druženje s kaminom koji je obložen kamenom, kao i potpuno opremljena kuhinja. Na raspolaganju su i dva kupatila s podnim grijanjem, sauna i wellness zona.

gorski6

Vlasnici su, pak, najponosniji na igraonicu u potkrovlju kuće.

gorski8

- Taj uzdah djece kada otkriju da u kući postoji prostor samo za njih ne može se opisati, sa zadovoljstvom ističe Doris, te dodaje: Također puno pažnje smo posvetili i vanjskom dijelu kuće gdje se nalazi prostor za roštilj. Budući da je prostor za blagovanje u kući manji, vanjskim velikim i prostranim stolom to smo nadoknadili.

Predivna goranska priroda

Prostor je stvoren za uživanje ne otvorenom s obitelji. Osim natkrivenog roštilja, tu se nalazi i jaccuzi, ali i igralište za djecu te zimski vrt. Dakako, najljepši dio boravka na otvorenom je uživanje u veličanstvenoj prirodi goranskog kraja koja u svakom dijelu godine pruža nešto novo i uzbudljivo.

gorski9

Zimi se tu uživa u snježnim pustolovinama, u proljeće šuma miriše po sočnim jagodama, u ljeto traži se zaklon od nesnosnih vrućina, a u jesen kreće u berbu gljiva.