Sve lijepe uspomene sa putovanja uvijek želimo dugo zadržati u svom životu i sjećanju. Stoga fotografišemo svaki detalj dok se šetamo ulicama drugih gradova i kupujemo šarmantne suvenire da nam budu podsjetnik na neka draga mjesta.

..................................................................................




Predstavljamo vam jedan kutak u domu naše čitateljke Mirhe iz Sarajeva, koja je našla način da efektno i stilski prezentuje svoje uspomene na zidu trpezarije.

Gradovi Evrope kao ”kolaž sjećanja”

Mirha uživa u putovanjima, koji je nakon povratka inspirišu da sve utiske objedini i stavi na jedno mjesto. Sakupiti najdraže crteže i slike, te napraviti mini-izložbu u domu bio je izazov za Mirhu, koja je na njega kreativno odgovorila.

Na jednom zidu napravila je „kolaž svojih sjećanja“ i postavila ih u prostor u kojem svakodnevno boravi. Zid je dobio potpuno novu stilsku dimenziju, a jedinstveni podsjetnik na posjećena mjesta izgleda zaista sjajno.

- Budući da ne volim prazne zidove, na njih stavljam sve što može da se zakači. Srećom, svaki grad na svom centralnom trgu ima prostor koji koriste mladi i neafirmisani, ali svakako nadareni umjetnici, koji tu izlažu svoje radove. Sličice koje oni naprave krase moj zid. Draga su uspomena, a i lijepa dekoracija. Tako danas imam derviše iz Istanbula, zatim operu, parlament i Stephansplatz iz Beča, sokačić Bratislave ... - objašnjava Mirha prisjećajući se svojih putešestvija.

Uspomene na zidu

Sve se nalazi na zidu njene trpezarije, da je podsjeća na mjesta koja je posjetila.

- Ko zna, možda se i oni mene sjećaju: prodavač slika sa Kapali čaršije, sa kojim sam se vrlo uspješno cjenkala, mlada umjetnica iz Beča koja mi je kroz slike koje radi ispričala kratku povijest ovog evropskog grada ili ljutita kćerka slikara iz Bratisave koja mi je pokušala približiti djelić slovačke prijestolnice - kaže Mirha.

Uz malu pomoć koju joj je pružio omiljeni internet magazin o uređenju enterijera svojim savjetima o tome kako urediti zid fotografijama i slikama, Mirha se latila alata te je uokvirila svoje uspomene odgovarajućim okvirima, tako da ”kolaž sjećanja” sada krasi njenu trpezariju.

Zahvaljujemo našoj vjernoj čitateljki na dostavljenim fotografijama!