Nakon Liverpoola i Bristola, otvoren je i treći The Florist, dio lanca restorana koji plijeni pažnju svojim hvaljenim menijem i koktelima, ali i izgledom.

I ovaj posljednji, smješten u Watfordu, gradiću 25 km udaljenom od Londona, uređen je u istom stilu, s prepoznatljivim cvjetnim dekoracijama drveća i stropnim instalacijama.

Trip Advisor je već prepun oduševljenih komenatara turista i svih ostalih koje je put nanio u najnoviji The Florist, restoran i bar koji jednaku pažnju poklanja meniju kao i izgledu enterijera. Upravo zbog ovog drugoga, svoje prekrasne unutrašnjosti, koja ga čini pravim “instafriendly” mjestom, mnogi će "potegnuti" iz obližnjeg Londona i drugih mjesta u gradić Watford samo kako bi fotografisali enterijer, uz obavezni selfie.

Instalacijama u vidu velikih rascvjetanih stabala, poput onih u proljeće, te zidnih i stropnih aranžmana složenih u bukete i zanimljive kompozicije zaista će teško bilo ko odoljeti, pa čak i ljubitelji minimalizma. Sve izgleda nestvarno, gotovo bajkovito.

Ružičasta ili prema Pantoneu – Living Coral nijansa osvojila je cijeli prostor, a cijelu priču efektno zaokružuju neonski natpisi, tapete, industrijske metalne visilice i shabby “podloga” u vidu drvenih podova i stropova te bijelih stolova i stolica.

Cijeli priča oko The Florista je tim zanimljivija jer se nalazi u sklopu mini trgovačkog centra i zaista ne biste očekivali ovakav ugostiteljski objekt na ovoj lokaciji. Obično se takva mjesta, sa shabby i cotage štihom nalaze u malim engleskim selima i izletištima. Budući da je kraj samog ulaza ovaj mali cvjetni i nadasve nostalgični raj nudi još jedan adut: pogled na ulicu, prolaznike i vizure inače starinskog i šarmantnog Watforda.

Noćni ambijent The Florista još je atraktivniji jer se unutar velikih stabala upale lanterne što mu daje dodatnu dozu romatnične atmosfere. Bonus ovoga prostora jest njegova površina od 250 kvadratnih metara i tri odijeljenja prostora koji pružaju raznolikost, ali i veću privatnost i intimu.