Osvjetljenje poboljšava formu i funkciju objekta, neminovno utječe na  bezbijednost i sigurnost, te stvara fleksibilnije unutrašnje i vanjske prostore.

..................................................................................








To su samo neke od činjenica koje se nameću kada je dizajn rasvjete u pitanju, dok je osnovna funkcija svakako prilagođavanje potrebama i zahtjevima kupaca, odnosno objekata.

Rasvjeta koja prevazilazi očekivanja kupaca, poboljšava način njihovog života ili poslovanja, ukoliko se radi o industrijskoj rasvjeti, jeste upravo ono što promoviše Philips – globalnog lidera u dizajnu rasvjete.

Renomirana kompanija Manedra ekskluzivni je distributer Philips rasvjete za Bosnu i Hercegovinu. Ovaj zanimljivi spoj između zastupnika – Manedre i predstavnika dizajnerskih vizija svjetlosnih tijela – Philipsa, predstavlja kvalitet na domaćem tržištu koji se ne sreće tako često.

 

Rasvjeta ugostiteljskih objekata

Osvjetljenje ugostiteljskih objekata vrlo je bitan elemenat u stvaranju atmosfere i raspoloženja samog ambijenta. Izbor prave rasvjete u dizajniranju osmišljenog prostora može dovesti do dinamičnog, dramatičnog ili pak ušuškanog enterijera. Svim kupcima i klijentima u regionu putem Manedrinog maloprodajnog salona dostupne  su profesionalne svjetiljke i izvori svjetlosti, potom konzumni izvori svjetlosti, te dekorativne svjetiljke za uređenje specijalizovanih objekata, među kojima se posebno izdvaja program za ugostiteljski sektor.




Šoping zone i spoljna rasvjeta

Posljednji veliki posao koji je Manedra realizirala u domenu profesionalne rasvjete jeste isporuka unutrašnje i vanjske rasvjete za shopping centar Mepas Mall u Mostaru (99.000 m²).  U uređenju je primjenjena najnovija rasvjetna tehnologija za vrhusku  estetiku, komfor i uštedu, te su tako ispoštovani svi najnoviji svjetski trendovi.

Vrlo bitan detalj prilikom osmišljavanja dizajna spoljnih površina jeste utisak koji se rasvjetom stvara kod prolaznika i posjetilaca, ukoliko je u pitanju šoping centar ili sličan tip prodajnih objekata.

Fluorescentna svjetlost, specijalni reflektori ili pak ugradna rasvjeta u betonu ili travi samo su neki od primjera kakvi efekti mogu da se postignu sa smislenim i kvalitenim pristupom u dizajniranju svjetla.

Sav asortiman spoljne i industrijske rasvjete dostupan je u maloprodajnom salonu u WISA shopping centru u Sarajevu.




Šta je kupcima dostupno u prizemlju WISA shopping centra?

Za sve one koji traže kvalitet i inovaciju na jednom mjestu, Manedra je u saradnji sa Philipsom opremila svoj prodajni prostor širokom ponudom rasvjetnih tjela.

Dokaz za kvalitet jeste ponuda koja se zasniva na najmodernijoj tehnologiji i reprezentativnim i atraktivnim poslovnim rješenjima do sada. Idealna rasvjeta za svaki dio doma, kao i za eksterijer, dostupna je od septembra 2012. u Sarajevu.