Ljubav prema drvetu, njegovoj savršenoj obradi i insistiranju na ručnom radu, ono je što izdvaja kompaniju Artisan i čini je posebnom na evropskom tržištu. Latus kolekcija, savršena za životni prostor oduševljava dizajnom, kvalitetom i estetikom.

.................................................................................




Poetika drveta

Latus kolekcija međunarodno priznatog bosanskog dizajnera Saliha Teskeredžića obuhvata sto, stolice, komodu i krevet. Izrađeni su od oraha, a moguće su varijante izrade i od hrasta, trešnje, javora i brijesta.

Latus kolekciju karakteriše izuzetna ljepota obrade uglova i vrhunski tretman drveta sa idealnom bojom i naglašenom teksturom.

Dobivši nagradu ”Interior Innovation Award 2011” Artisan kompanija potvrđuje svoje visoko mjesto na dizajnerskoj sceni današnjice te o Latus kolekciji kažu:

Kolekcija tematizira izvornu snagu, prirodu i poetiku drveta kao materijala. Nove metode obrade i zanatska tradicija ovdje egzistiraju kombinacijom suprotnosti. Stroj proizvodi tijelo, a duša dolazi na kraju putem ručne obrade i zadnjeg brušenja.

U prodajnom centru Bela Vida galerije u okviru postavke ”Lavanda Provanse” prezentovani su svi ovi komadi izuzev kreveta.





O kompaniji Artisan

Artisan je specijaliziran za ručnu proizvodnju visokokvalitetnog namještaja od masivnog drveta i upravo je insistiranje na ručnom, artisanskom radu ono što ih razlikuje od ostalih.

Naše drvo dolazi isključivo u ruke dizajnera koji dijele našu ljubav prema njemu. Naš pogon i artisani opremljeni su i obučeni tako da kreativcima pruže maksimalnu slobodu i mogućnost da svoju viziju pretoče u djelo. Insistiramo i ohrabrujemo ih u tome da svaki komad koji osmisle nosi njihov umjetnički potpis dostojan plemenitog materijala od kojeg je izrađen prenoseći na taj način filozofiju ljubavi prema drvetu.

ARTECO Wood Technology Center osnovan je 2009. godine s idejom da ta tvrtka bude pokretač novog vala u drvnoj industriji Bosne i Hercegovini. Arteco kao jedinstveni tehnološki centar za drvno-prerađivačku industriju nastoji pružiti infrastrukturu i znanje na području dizajna, izrade prototipa, rada na savremenim strojevima i završne obrade.