Tepih koji je zaista više od tepiha predstavlja ručni rad i kombinaciju boja između kojih svako može da pronađe komad za sebe i svoj enterijer.

..................................................................................






 

Remek-djelo stvoreno rukom

Ručno vezeni ćilim sa resama švedske kompanije Kasthall je samo jedan iz kolekcije remek-djela ovog internacionalnog proizvođača. Dizajnirala ga je Petra Lundblad-Fridén, i on je još jedan primjer modernizacije i konstantnog unapređenja u stilu i dizajnu Kasthalla.

Boje, prediva i obrasci pronalaze nove načine i forme izražaja, dok Kasthall svakim novim proizvodom prevazilazi granice postignutog u dizajniranju. Na ovom moderno vezenom ćilimu korištene su stare tehnike tkanja, sa modernim efektom prediva u paleti zanimljivih boja.





Unikat i 100% vuna

Tepisi se rade po narudžbini, svaki je jedinstven i unikatan, a sa ISO 14001 standardom – imaju minimalno štetan utjecaj na životnu sredinu. Sarađujući sa vodećim svjetskim arhitektama i dizajnerima Kasthall je dobitnik brojnih priznanja za izuzetan dizajn.

Ovaj moderni tepih, sa ručno oblikovanim resama izrađen je od 100% vune. Dostupan je u izboru od dvije veličine (170x240cm i 200x300cm) i pet boja (abonos, slonovača, lavanda, žalfija i tirkiz).





Izuzetan kvalitet i svjetska reputacija koju posjeduje Kasthall govore o tome da ovakav tepih, od 3.945 funti ima svoje kupce širom svijeta i da se na njegovu dostavu čeka i do deset nedjelja.