U avgustu prošle godine, influenserica Kenza Zouiten Subošić pohvalila se da je kupila novi stan u centru grada. Iako se renoviranje odužilo i koštalo više nego što su planirali, rezultat je odličan.

stokholm1

Prije tačno godinu dana švedska influenserica Kenza Zouiten Subošić i njen suprug Aleksandar Subošić kupili su stan iz svojih snova u centru Stockholma.

Dotad su četiri godine živjeli u manjem stanu u istom naselju, no nakon što su postali roditelji dvojice sinova, shvatili su da je vrijeme da potraže dodatne kvadrate.

Kenza je u avgustu prošle godine pokazala stanje stana koji su kupili, te otkrila da im predstoji duže renoviranje koje je trajalo osam mjeseci. Porodica Subošić se u svoj novi dom uselila tek u aprilu ove godine.

Od tada Kenza rado s pratiteljima dijeli divne kutke svog doma, a priznala je da ih je samo renoviranje koštalo daleko više nego što su se nadali.

- Vrlo rano postalo nam je jasno da ćemo probiti budžet. Mislili smo potrošiti 1,5 miliona kruna, što je dvostruko više nego što smo potrošili na naš prvi stan, koji je bio puno manji. Nismo još sve platili, no mislim da ćemo na kraju potrošiti milion krona više. No to je investicija, napisala je u maju ove godine.

Kao što se može vidjeti, Kenza i suprug ljubitelji su klasičnog dizajna, svijetlih boja, mramora i štukatura, a posebnu pažnju posvetili su izboru rasvjetnih tijela. Zasad stan nije u potpunosti opremljen po njihovoj želji jer im nije stigao namještaj za trpezariju.

stokholm2

stokholm3

stokholm4

stokholm5

stokholm6

stokholm7

stokholm8

stokholm9

stokholm16

stokholm10

stokholm11

stokholm12

stokholm13

stokholm14

stokholm15