Luksuzna kuća smještena na litici u Cornwallu u Velikoj Britaniji ima nevjerovatan pogled na okean i košta 1,95 miliona funti.

01

Riječ je o imanju pod nazivom Gooden Heane smještenom na vrhu litice iznad plaže Portreath na obali Atlantika. Na ovom mjestu se dvadesetih godina prošlog stoljeća nalazio bungalov, ali su aktuelni vlasnici 2016. godine u saradnji s kompanijama Philip Chapman Construction i CSA Architects izgradili nešto zaista posebno. Riječ je o unikatnoj kući dizajniranoj sa prozorima od poda do plafona kako bi se što bolje iskoristila njena lokacija i omogućio pogled na okean. Također, kuća je opremljena solarnim panelima, koji služe za grijanje vode.

02

U prizemlju je veliki hodnik, kao i glavna spavaća soba s garderobom i kupatilom. Tu su još dvije spavaće sobe, porodično kupatilo, prostorija za gledanje TV-a, prostorija za tuširanje, kao i radna soba. Na spratu je dnevni boravak s panoramskim pogledom, a velika vrata vode na balkon i omogućavaju ulazak svježeg morskog zraka. Također, tu je kuhinja otvorenog plana s trpezarijom.

03

Postoji dozvola za izgradnju garaže dovoljne za četiri automobila, kao i travnatog krova. Dio imanja je i vrt, a prednost je svakako privatnost.

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17