Cindy Crawford želi ograničiti svoj boravak na Beverly Hillsu. Supermodel i njen suprug, biznismen Randy Gerber, upravo su dali na prodaju svoj stilski dom iz sredine prošlog stoljeća za 15,995 miliona dolara.

To je 4,37 miliona dolara više nego što ga je par platio 2017. godine kada ga je kupio od frontmena OneRepublica Ryana Teddera, koji je za vrijeme svog boravka obnovio i proširio ovo imanje iz 1950-ih dodajući spavaću sobu, porodičnu sobu i garažu za tri automobila. Prema podacima o vlasništvu, kupio ga je od Gregoryja Goodmana, filmskog producenta koji stoji iza filmova "Jason Bourne" i "Captain Phillips".

Crawford i Gerber su vanjske kapije obojili u crno, ali su sve ostalo zadržali uglavnom isto. Imanje se prostire na jednom hektaru, a sastoji se od prizemne kuće od 5.386 četvornih metara i elegantnog vanjskog životnog prostora s dnevnim boravcima, terasama i bazenom.

Crawford (54) se počela baviti modelingom kao tinejdžerka i pojavila se na stotinama naslovnica časopisa, uključujući Vogue, W, People i Elle. Od 1989. do 1995. bila je voditeljica MTV-ove modne revije „Kuća stila“. Gerber (58) je bivši biznismen.

Par je prošlog ljeta platio 4,9 miliona dolara za savremeni dom u ekskluzivnom Madison klubu La Quinta. Godinu dana ranije prodali su svoje imanje od tri hektara u Malibuu za 45 miliona dolara.