Studio za arhitekturu i dizajn enterijera Ancerl Studio nedavno je dovršio projekt pod imenom Sorauren 118, uređenje divnog porodičnog kompleksa smještenog u Torontu, u Kanadi. Riječ je o dvije samostojeće kuće koje se ističu svojim posebnim i modernim izgledom te su zanimljivim rješenjima 'spojene' u jednu.

Tamo gdje je nekada stajao par razrušenih dvojnih kuća, sada se nalaze dva jedinstvena dragulja moderne arhitekture, ali i dizajna. 

Ove međusobno povezane samostojeće kuće zamišljene su s ciljem da se vizualno doimaju kao jedinstveni objekat određen tradicionalnom trokutastom arhitekturom. Tek izbliza, moguće je primijetiti oštru prijelomnu tačku između dva spomenuta objekta.

Sa fasadom koja se, između ostaloga, sastoji od kvalitetne opeke žutog tona, naglašene čelične konstrukcije i prostranih industrijskih okvira na prozorima, ovaj divan projekt usitinu predstavlja novu generaciju savremenih kuća.

Kuća se sastoji od tri etaže, odnosno od prostranog podruma, prizemlja s dnevnom zonom te prvog i drugog sprat na kojima se prostiru spavaće sobe, ali i luksuzno opremljena kupatila. Unutrašnjost životnog prostora uređena je moderno, a i dalje zadržava onaj rustikalni ugođaj.

Zahvaljujući velikim otvorenim volumenima trostruke visine, nekretnina izgleda impresivno, a istovremeno ostaje intimna i topla zbog korištenih tekstura i materijala u prostoru. Uz zidove koji 'uokviruju' njegovo gradsko okruženje i visine stropa,  dom izgleda kao prozračno potkrovlje s ponosom izražavajući svoju obnovljenu strukturu.