Život u fabrici čokolade, vjerujemo, zvuči kao ostvarenje svih snova za najveće ljubitelje omiljenog slatkiša. Jedna španska porodica u mjestu La Bisbal je tu želju i ostvarila kupivši zgradu u kojoj se nekada proizvodila čokolada, a zatim su istu pretvorili u porodični dom.

Fabrika čokolade nosila je naziv Dirk and the Chocolate Factory, smještena je u samom centru La Bisbala i u potpunosti je obložena kamenom i ciglom pa već na prvu privlači znatiželjne poglede. Upravo zbog više nego zanimljive historije, par koji je zgradu odlučio pretvoriti u svoj novi dom, odlučio je kako želi zadržati dio tog povijesnog šarma te je ona danas, na prvi pogled, ostala gotovo netaknuta.

Svaki od tri sprata nevjerovatno je prostran, minimalistički uređen te su mu dodani moderni detalji poput genijalnog stepeništa i jednostavnih bijelih ploča. Cigla i kamen, koji su bili sastavni dio ove zgrade i prije uređenja, ostali su na istim mjestima te i danas cijelom prostoru daju dozu topline.

Prostorije za opuštanje također su jednostavno namještene te kroz elegantna staklena vrata pružaju pogled na veliki bazen namijenjen bezbrižnom odmoru za vrijeme toplijih dana, a velika posebnost ove kuće jest i prostrani studio na jednom od gornjih spratova koji, pitate li nas, izgleda kao savršeno mjesto za rad od kuće, stvaranje i apsolutni mir kada je to najpotrebnije.

Za uređenje bio je zadužen arhitektonski studio Anna and Eugeni Bach, a da zadatak nije bio nimalo lak govori i podatak kako zgrada potiče iz 19. vijeka.