Enterijer koji je inspirisala najpoznatija lutka na svijetu onakav je po kakvom i znamo Barbiku. Veoma pink i roze, savršeno sređena, sa nekoliko pop-art i nepreglednim brojem ostalih detalja.

..................................................................................








Barbikinu kuću koja se nalazi u Malibuu dizajnirao je poznati dizajner enterijera Jonathan Adler u čast njenog 50. rođendana. Kuća i okolni prostor zauzimaju impresivnih 3500m², a unutrašnjost kuće ispunjena je mnoštvom vedrih boja, od kojih je svakako dominantna njena omiljena – pink. Sve sobe su ukrašene i dizajnirane imovinom Barbike i boravkom u kući stvara se osjećaj izopćenosti iz sadašnjosti, potpuno van vremena, kao u nekoj romantičnoj bajci.

Od garderobera, preko kuhinje pa do spavaće sobe, sve je inspirisano rozim, sa ponekim detaljima u vidu zebrastog uzorka, bijelog ili lila (vidljivog u kuhinji).

Barbikina kuća je veoma popularna turistička i spa zona mnogih djevojaka koje žele da se vrate u prošlost i uživaju u povratku osjećaja djetinjstva. Moguće je iznajmiti apartman i uživati u svim čarima Barbikinih detalja: haljina, cipela ili šminke. A u neposrednoj blizini kuće je i sunčana obala i pijesak. Šta jedna Barbika može još poželjeti, osim Kena, naravno?!

Uživajte u galeriji!


 

Uz čitanje ovog članka Enterijer.ba preporučuje sljedeći audio/video