Upotreba bakra ili njegove imitacije drugim materijalima u zlatno roze boji, trend je u uređenju enterijera.

Boja ovog metala unosi toplinu u ambijent i čini ga udobnim i ušuškanim, elegantnim i luksuznim. Od bakra se pravi nameštaj, dekorativni predmeti, zidne pločice, lampe, lavaboi, dijelovi za kuhinju, posuđe ... 

Bilo da je dizajn uglađen, monohromatski i moderan ili pak rustičan i prirodan, bakar će se lako uklopiti. Naglasit će prostor ili napraviti kontrast u njemu.

Možete ga koristiti u detaljima ili u prvom planu, da okrečite zidove i plafone u nijansu rđe, stavite zavjese te nijanse, kao i tepihe, prekrivač za krevet, dekorativne jastuke, ali nemojte pretjerivati kako ne bi izgledalo pretrpano.

Dizajnerima su naročito inspirativne bakarne kade, koje u kupatilo unose duh prohujalih vremena, ali i moderni lusteri i lampe ovalnog oblika koji su idealni za trpezarije, dnevne i spavaće sobe. 

Ipak, "stanište" bakra je kuhinja. Dekorišete je različitim bakarnim posudama, okačite ih tamo gdje će uvijek biti vidljive, da bi crvenkasto-braon sjaj došao do izražaja.

Stolići ili stolice u tonu rđe mogu da budu vaš izbor, bilo da su napravljeni od bakra ili ofarbani tom nijansom.

Uz mala ulaganja toplinu ovog metala dočarat ćete i sa vazama, svijećnjacima ili zidnim ukrasima bakarne boje. Naravno, da bi metal imao savršen sjaj, redovno ga čistite. Umočite pola limuna u so i time nježno pređite preko površine. Ako volite patinu više nego sjaj, znajte da se savršeno uklapa uz drvo, bijelu boju i pastelne tonove.