Radi se o zgodnim idejama koje su ljudi širom svijeta podijelili na Facebooku, Twitteru... Tu su prijedlozi kako očistiti wc, organizovati kablove po kući, lakše preseliti odjeću iz ormara ...

drustvenemrezesavjeti

Kutija za tablete je odlično pomagalo za organizovanje sitnijeg nakita, poput naušnica. Možete ih kupiti u u prodavnicama jeftinijih kućanskih pomagala. Osim za nakit, takve kutijice možete koristiti za čuvanje dugmadi, perlica...

01

Uzmite staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem na navoj i u nju stavite sve što ne želite da bude mokro. Uz ovaj trik vaše dragocjenosti će ostati suhe na bazenu ili na moru, a nećete potrošiti novac na specijalne vodonepropusne torbice, torbe ili futrole za mobitel.

02

Pomagalo za guljenje povrća odlično je i za tanko rezanje luka. Prepolovite luk i krenite ga rezati tim pomagalom - potezima kao da gulite krumpir.

03

Naljepnice vam mogu pomoći da se bolje snađete među silnim kablovima u kući. Na svaki stavite naljepnicu tako da kabal dođe u sredinu pa oba kraja zalijepite. Potom na nju napišite o kakvom kablu se radi, naprimjer - od mobitela, televizora, zvučnika ...

04

Trik s vješalicom je odličan kad, recimo, želite na brzinu preseliti stvari iz jednog ormara u drugi ili tokom selidbe. Uzmete jednu vješalicu pa na nju stavite hrpu vješalica na kojima je odjeća. Ukoliko imate više toga, uzmite dvije, tri prazne vješalice kako vam jedna ne bi puknula u rukama.

05

Odložite kuhaču u otvor na vrhu dugačke ručke od tave ili šerpe. Naime, taj otvor ne služi samo kako bi se posuda objesila, već u nekim slučajevima (kod nekih modela) to je vrlo korisno za odlaganje kuhače - vrh drške provucite kroz otvor i ostat će ukoso iznad posude tokom pripreme hrane.

06

Otčepite WC školjku Coca Colom. Jedan muškarac je na Facebooku pokazao kako otčepljava svoj zahod tako što je u njega ulio dva litra Coca Cole. Sok mora biti sobne temperature, a u wc-u bi trebao stajati dva sata. Na kraju se pusti voda i to bi, navodno, trebalo riješiti problem.

07

Ne želite li da vam se ekran računara ugasi brzo nakon što se maknete od njega - ispod miša stavite analogni ručni sat. Kucanje sata aktivirat će senzor u mišu i ekran će ostati upaljen.

08

Čuvajte nokte dok stavljate ključ na prsten za ključeve. Napravite to pomoću kovanice. Njom razdvojite metalne zavojnice i stavite ključ na privjesak.

09

Želite li imati hladnu vodu uvijek pri ruci, bocu napunite do polovice vodom i zamrznite. Potom na led uspite još vode. Ovaj trik je odličan tokom vrućih ljetnih dana kad idete nekud i želite da vam voda u torbici ostane što duže hladna, prenosi Daily Mail.

10