Imate djecu koja zbog koronavirusa slušaju nastavu online? Zbog novih mjera Kriznog stožera radite od kuće? Ako niste jedni od onih sretnika s velikim domom u kojem svako ima svoju sobu, vjerovatno vam nedostaje prostora i privatnosti za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Najjednostavniji način da sebi i svojim ukućanim stvorite privatni kutak jest da pregradite prostor.

Najlakši način za pregrađivanje prostora, pak, je pametno pozicioniranje ormara. Što je ormar viši to ćete i vi dobiti više privatnosti u svojem kutku. 

No imajte na umu da pregrađivanjem u potpunost ne blokirate izvor prirodne svjetlosti sa svake strane ormara. Mračna prostorija mogla bi vas demotivirati za obavljanje bilo kakvog posla.

Prostor možete vizualno pregraditi i policom za knjige, regalom ili sličnim komadom namještaja. 

Na ovakvom panelu možete  zapisivati razne zadatke, poruke ili ga iskoristite kao školsku tablu.

Poslužit će i ovakva pregrada na koju možete dodati korpe s cvijećem ili kakvim drugm ukrasom da biste „podigli zid“ i odvojili se od ostatka kućanstva.

Imate lođu koja vam zjapi prazna? Stavite u nju mali stolić i stolicu i dobili ste odvojeni radni kutak za vaše najmlađe.

U konačnci, prostor možete odvojiti i zavjesama ili paravanom za presvlačenje ako ih već posjedujete ili samostalno napraviti kakav viseći ukras.

Imajte na umu da su sve ovo načini da se vizualno odvojite od kućanstva. Zvuk će i dalje prolaziti kroz prostoriju, pa obavezno koristite slušalice.

Kada trebate obaviti važan telefonski poziv, utočište možete potražiti i na balkonu. Dolazi nam lijepo vrijeme, a uz malo premještanja i organizacije možete  napraviti simpatičan ured na balkonu.