Ako ste zaljubljenici u enterijere i uživate u fotografijama lijepo uređenih domova, onda ste na nekoj od njih vjerovatno naletjeli na pampas.

Pampas trava jedna je od omiljenih ukrasnih biljaka, a prepoznatljiva je po dugoj stabljici i raskošnim listovima koji svojim neobičnim i mističnim izgledom mami uzdahe.

Posađen vani, pampas je trava koja može narasti i do tri metra. Kada se osuši, pampas se koristi u cvijetnim aranžmanima i kao ukras u domovima.

Također, sve je prisutnija dekoracija na vjenčanjima i raznim proslavama. Ovaj jednostavan način ukrašavanja vrlo je efektan, priziva jednostavnost i ljepotu prirode u bilo koji prostor. Istovremeno, djeluje vrlo opuštajuće i lepršavo i vjerovatno je u svemu tome tajna njezina uspjeha. 

Suhi pampas je dekoracija koja se može koristiti u apsolutno svim prostorijama, od dnevne sobe do kupatila, a u svakoj od njih izgleda istovremeno jednostavno i čarobno.

Najbolji dio je taj da pampas postaje vizuelno privlačan ukras u domu bez previše truda. Dovoljno je nekoliko stabljiki staviti u vazu i odabrati im lokaciju.

Popularnosti ove divne biljke svjedoči i činjenica da je već neko vrijeme popularna na društvenim mrežama gdje predstavlja veliki trend u uređenju doma,  a mi smo za vas izdvojili primjere kako je i sami možete ukomponirati u enterijer.