Ljubitelji kornjača često za svoje oklopne ljubimce prave ribnjake u stanovima i kućama. Malo jezerce u kojem će vaša kornjača uživati, a koje će unijeti čar prirode u vaš dom, možete napraviti i vi u nekoliko jednostavnih koraka.

..................................................................................





 

Veličina i položaj ribnjaka

Prije svega, morate odrediti veličinu ribnjaka na način da odgovara veličini vaše kornjače te da se uklapa u kvadraturu prostorije na pravi način.

Odlučite gdje ćete u prostoriji postaviti ribnjak. Novi kornjačin dom može biti postavljen na podu. Također može biti smješten i na određeno uzvišenje ili podij napravljen od kamena ili drveta, kako bi se kornjača zaštitila od eventualnih drugih kućnih ljubimaca koje imate u kući.







Dodaci za potpun ugođaj

Nakon što je bazenčić postavljen, što vam može napraviti neko ko se bavi ugradnjom kućnih i vanjskih fontana, ispunite ga biljkama, pijeskom i kamenjem, pazeći pri tome na dobrobit kornjače i njene specifične potrebe.

U ribnjak možete instalirati setove poput filtera, pumpica i grijalica za vodu. Obavezno provjerite svu opremu prije nego pustite kornjaču unutra i uvjerite se da svaki dio opreme radi ispravno.

Nemojte zaboraviti da napravite suha područja s pijeskom gdje kornjača može da se opušta i gnijezdi. Također je jako bitno da dio prostorije gdje ste smjestili jezerce ima dovoljno sunčeve svjetlosti.


Izvor fotografija


www.asapela.com
www.roverhomes.com