window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Upoznajte Kodija, crno-srebrnog patuljastog šnaucera, koji već skoro tri godine ispunjava i uveseljava život četveročlane porodice iz Sarajeva. Ovaj simpatični pas voljeni je ljubimac Emine, njenog supruga Samira i sinova Adija i Vedada.

..................................................................................




 

Pas savršen za život u stanu

Poput velikih šnaucera i patuljasti šnauceri imaju osobine koje ih čine savršenim za život u stanu. Pored toga što se ne linjaju, nemaju neugodan miris, vrlo brzo uče i prilagođavaju se navikama vlasnika, oni su malog rasta što je često vrlo bitno za ljude koji nemaju kuću i dvorište, a žele psa.

Kodi puni tri godine 25. maja, a kod nas je dvije godine i sedam mjeseci, kaže Emina. Vrlo brzo i nevjerovatno lako smo se navikli na njegovo prisustvo u stanu. Danas je on jedina “osoba” koja mi se uvijek iskreno obraduje kada dođem kući u bilo koje doba dana ili noći, dodaje Emina uz smijeh.





Održavanje stana je jednostavno

Kodi je sasvim poslušan pas, tako da zanimljiv i moderno uređen enterijer doma u kojem živi nije pretrpio nikakvu štetu. Njegovi vlasnici nisu morali mijenjati namještaj, skrivati električne kablove niti su pronalazili sažvakane papuče na nemogućim mjestima. On je bio i ostao sasvim zadovoljan igračkama i glodalicama koje su mu pomogle da prebrodi period mijenjanja mliječnih zubića.

Održavanje životnog prostora sa malim šnaucerom je vrlo jednostavno. Ova rasa je odlična za sve one koji žele malog psa u stanu. Ne opada mu dlaka, nema pseći miris ili jednostavnije rečeno, ne smrdi i voli da se kupa, objašnjava Emina. Kodi nikada nije napravio nikakvu štetu na namještaju. Cijeli naš životni prostor mu je dostupan bilo da je to kuhinja, spavaća soba, dnevni boravak ili balkon. On ima potpunu slobodu izbora gdje želi boraviti, spavati, igrati se.


 

Pas nije igračka

Mali srebrni šarmer je vrlo brzo osvojio srca svojih vlasnika, a ni oni mu nisu ostali dužni. Uzajamno poštovanje i nježnost grade se iz dana u dan i počivaju na neprestalnoj vezi koja se s vremenom produbljuje.

Kodi je jako brzo učio i prilagodio se našim navikama tako da nemamo problem sa dosadnim lavežom ili ranim buđenjem i traženjem da ga izvedemo van da obavi nuždu. Sve dok mi spavamo, spava i on, zajedno s nama u našem krevetu
, priča nam Emina. Čim se probudimo i on je odmah na nogama, spreman za pokret. Potpuno je socijalizovan, raspoložen za igru sa malom djecom, voli druge pse i mačke. On je pas sa karakterom, a ne samo mala igračka.




Nerazdvojna petorka

Kodijeva porodica uživa u vremenu koje provodi s njim. I najmanja razdvajanja teško im padaju. Stoga je Kodi njihov vjerni pratilac bilo da se radi o opuštanju i odmoru kod kuće ili aktivnostima u prirodi, na svježem zraku.

Toliko smo zavoljeli Kodija da njegov odlazak frizeru i odsustvo od neka četiri sata, u nama izazivaju čežnju i jedva čekamo da idemo po njega. Promijenio nam je živote nabolje. On je veselje u kući i vječita radost. Toliko je dobar i mio pas da su ga svi naši prijatelji odmah zavoljeli.


Čak troje od njih je nakon druženja sa Kodijem odlučilo kupiti malog šnaucera. Svi žive u našem gradu, u Sarajevu. Nikad više ne bih mogla zamisliti svoj život bez Kodija. On je pas koji vas bezuslovno voli i stalno vam to pokazuje.


Ovim nježnim riječima Emina je zaključila našu priču o malom srebrnom šarmeru Kodiju. A njihova životna priča nastavlja da teče, slaveći davno stvorenu finu vezu između čovjeka i psa.


Ukoliko ste i vi ljubitelji životinja i želite usrećiti neku od njih, kliknite ovdje i udomite jedno od ovih stvorenja koja traže dom i ljubav.