Snežana Lazarević, dizajnerka iz Kragujevca, dala je svoje stručno mišljenje o ovogodišnjim finalistima u takmičenju za najljepše uređen ugostiteljski objekat čijem pobjedniku će biti dodijeljena Grimizna kugla.
..............................................................................
Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.
O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.
Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.
Evo kako je glasala Snežana Lazarević:
- Restoran Comunale, Beograd
- Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela, Beograd
- Café Bar Hennessy, Zenica
- Zlatna Ribica, Sarajevo
- Konoba Atrium, Kotor
- Per Sempre, Podgorica
- Restoran More, Dubrovnik
- Konoba Ćatovića Mlini, Morinj
- Intermezzo, Sarajevo
- Imanje Knjaz, Podgorica
Sve finaliste i trenutni poredak možete pogledati ovdje.
Snežana, pred Vama je bio zaista težak zadatak. Zašto ste odabrali Comunale?
- Ono što je uticalo da svoju najveću ocenu dodelim restoranu Comunale iz Beograda je apsolutna originalnost i autentičnost samog restorana. Način na koji je napravljen razmeštaj, kao i odlično i skladno brendiranje prostora je ono što je prevagnulo da ovaj restoran zasluži najveću ocenu.
Posebno mi se dopada što je ispraćen sve popularniji trend industrijskog dizajna na veoma originalan i skladan način.
Kako biste ocijenili ostale finaliste koji su imali sreću plasirati se među prvih 10 zahvaljujući glasovima posjetilaca Enterijer.ba magazina?
- Od ostalih finalista bih pohvalila Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela Beograd, koji je odrađen perfektno i sa, čini mi se, jako dobrim budžetom. Moderan, komforan i dinamičan, bez obzira na sav sjaj i kombinaciju blještećih materijala, ostavlja utisak komfora i luksuza u savršenom skladu.
Posebno bih pohvalila Caffe Bar Hennessy iz Zenice, koji je jako autentičan, poseban i originalan. Ovaj vid puba odiše posebnim šarmom i tera nas „da svratimo ponovo", što je u priči ugostiteljskih objekata sa
marketinške strane, jako bitno.
Kada uđete u kafić ili restoran, šta prvo primijetite? Šta je ono što kreira Vaš prvi utisak?
- Ono što kod mene ostavlja prvi utisak kada uđem u neki objekat jeste atmosfera koja u njemu vlada, kao i komfor gostiju koji su u njemu. Jako mi je prijatno kada oko sebe vidim opuštene i nasmejane ljude, na šta svakako utiče i sam ambijent lokala u kome ste.
Hvala Vam puno na odvojenom vremenu. Imate li neku poruku koju biste posebno izdvojili za kraj?
- Na kraju bih pohvalila čitav tim Bela Vide i Enterijer.ba zbog njihovog entuzijazma i ljubavi prema poslu kojim se bave, i koji ulivaju nadu da će se pri otvaranju novih objekata sve više voditi računa o svrsi, nameni i funkcionalnosti, kao i o originalnosti u stvaranju ambijenata i enterjera koji imaju dušu.
................
Snežana Lazarević (Kragujevac, Srbija) - dizajner. Inženjer informatike koja se posljednjih 12 godina bavi grafičkim dizajnom i marketingom, a posljednje dvije godine i kao sam svoj gazda u kreativnom odeljenju Balance Design, pod okriljem firme Balance Consulting. Pozicije na kojima je radila proteklih 14 godina su grafički dizajner, menadžer za spoljašnje i unutrašnje brendriranje salona, direktor marketinga i dizajner enterijera.