window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Kako pregraditi kuhinju i tako napraviti još jednu funkcionalnu prostoriju? Na upit odgovorila Lejla Tanović, stručna saradnica Enterijer.ba.

..........................................................................................

Poštovani,

Moj stambeni prostor ima 48 kvadrata i sastoji se od predsoblja, kuhinje i kupatila. Molim savjet kako od kuhinje napraviti dvije prostorije - kuhinju i spavaću sobu u koju treba stati krevet dimenzija 220 x 160 cm.

Najljepše zahvaljujem,

Marica Danielov, Split

..........................................................................................

Poštovana Marice,

Kvadratura postojeće kuhinje i raspored kuhinjskih elemenata pruža mogućnost formiranja male spavaće sobe sa krevetom navedenih dimenzija. Tako ćete ostvariti prostor namijenjen za odmor i spavanje.

Pregradite ga zidom od rigips ploča i postavite klizna vrata. Najoptimalniji oblik kuhinje u Vašem slučaju je u obliku slova "L". Uz zid postavite trpezarijski stol za troje ljudi.

Primjenite svjetlije tonove zidova i namještaja u spavaćoj sobi, kako bi izgledala veća. Unesite i dekorativne elemente, umjetničke slike, tkanine, ... Tako ćete osvježiti ambijent namijenjen za spavanje i relaksaciju.

Potrebno je kvalitetno organizovati prostor da biste kvalitetno proveli vrijeme u njemu.

Nadam se da će Vam navedene fotografije poslužiti kao ideja za uređenje Vašeg doma. Za dodatnu pomoć možete se obratiti našem timu arhitekata.

Lijep pozdrav,

Lejla Tanović
Stručna saradnica Enterijer.ba

 

Izvor fotografija:

www.belavida.ba

www.domavija.ba