window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Čitateljka Amina želi da vrši izmjene u svojoj dnevnoj sobi i nije sigurna u izbor boja zidova. Od stručne saradnice Enterijer.ba Jelene Kačar Žarić dobila je savjet da kombinuje boju čokolade i boju vanilije te da na taj način napravi toplu atmosferu u domu.

..................................................................................

Poštovana,

vidjela sam preko jednog foruma da dajete savjete u vezi sa uređivanjem stana :) pa bih Vas molila ako mi možete dati savjet da li da stavim tapete ili ofarbam zid i koja bi mi tapeta ili boja išla da ofarbam svoj dnevni boravak?

Unaprijed hvala.

Lijep pozdrav,

Amina

..................................................................................


Pozdrav!

Moj prijedlog je da za Vaš dnevni boravak upotrijebite kombinaciju boja čokolade i vanilije.

Kada sam pogledala slike, bilo mi je jasno kako će se boja čokolade odlično uklopiti u postojeći odabir namještaja i dezena garniture za sjedenje.

Naravno, nećete sve zidove obojiti ovom bojom, bilo bi mračno i ne biste postigli traženi efekat boje u enterijeru. Zato ćete iskoristiti mekoću boje vanilije, koja će ublažiti smeđu i ujedno joj dati traženu punoću.


 

Raspored tonova čokolade i vanilije

Boju čokolade primijenite za zid iza garniture za sjedenje i ako želite na zid iza ormara, a zid iza police i oko prozora neka bude u boji vanilije.

Kada su u pitanju tapete, kako Vam je cvjetni dezen već prisutan u enterijeru, potražite uzorak koji više vodi na geometrijske forme .

I u izboru tapeta bih predložila boju čokolade, ili zagasito crvenu, koja ide ka smeđim tonovima. Preporučila bih isti raspored svijetlih i tamnih zidova, bilo da se odlučite za boju ili tapete.

Srdačan pozdrav iz Banje Luke,

Jelena Kačar Žarić, d.i.a

Stručna saradnica Enterijer.ba
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.