window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Četveročlana porodica koja želi da se useli u novi dom želi jednostavan i praktičan prostor, a kako da se postigne najfunkcionalnije rješenje, savjetuje Nataša Stojčević, stručna saradnica Enterijer.ba.

.................................................................................


Pozdrav,

našao sam na stranici enterijer.ba da se može dobiti neki savjet oko nacrta stana, pa sam htio da zamolim ako je moguće dobiti neki prijedlog za sprat kuće spoljašnje mjere 6,8 x 12,5m (zidovi 20cm). Neka osnovna i najpraktičnija varijanta ukoliko je moguće.

Ja sam napravio neki grubi tlocrt nosećih elemenata ispod, znači odozgo je sve ravna ploča (osim dijela gdje su stepenice) pa su moguće razne kombinacije.

U pitanju je četveročlana porodica, a potrebe i želje stvarno nisu ništa specijalno, samo da je dovoljno funkcionalno i da ima jednu dnevnu i dvije odvojene sobe, eto to je to.

Ja bih Vas stvarno zamolio ukoliko je moguće da to uradimo što prije, pošto bi radovi trebali početi svaki dan, a još uvijek nemamo neke konkretne ideje, odnosno postoji ideja majstora, ali ja bih ipak volio da to uradi neko ko je školovan za to.

Hvala Vam i ukoliko treba još neka dodatna informacija, stojim Vam na raspolaganju.

Hvala!

Erol Kulin



.................................................................................



Poštovani gospodine Kulin,

na osnovu Vaše skice i zahteva uradila sam jednu varijantu rešenja sprata Vaše kuće. Za konkretnije rešenje potrebno je više podataka od onih koje ste nam dali. Potrebne su tačne dimenzije stepeništa, šta se nalazi u prizemlju kuće, da li je sprat odvojena stambena jedinica u odnosu na prizemlje ili su povezani, da li je glavni ulaz u kuću u prizemlju ili na spratu...


 

Dobra organizacija prostora za četveročlanu porodicu

Pretpostavila sam da je ulaz u prizemlju i da tamo postoji prostor za odlaganje cipela i jakni, tako da kada se popnete na sprat odmah ulazite u hodnik iz kojeg se ide u sve ostale prostorije. Prema Vašem zahtevu predvidela sam dve spavaće sobe, za roditelje i za decu, preko puta kojih je kupatilo.

Dalje niz hodnik se nalazi dnevni boravak sa trpezarijom iz kojih se izlazi na terasu. Kuhinji je moguće pristupiti iz hodnika ili iz dnevno-trpezarijskog prostora od koga je odvojena šankom. Kuhinju je moguće zatvoriti kliznim vratima prema trpezariji (ukoliko ne želite da mirisi iz kuhinje odlaze u ostale prostorije) i u tom slučaju ne biste imali šank.

Raspored i dimenzije prozorskih otvora treba da budu usklađeni sa onima u prizemlju kako se ne bi narušio izgled fasade. To je još jedna od informacija koja nam nedostaje za preciznije rešenje.





Nadam se da sam Vam donekle pomogla oko Vašeg problema.

Srdačan pozdrav,

Nataša Stojčević, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.