window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Čitalac Sandro obratio nam se sa upitom koju boju kombinirati sa zelenom u svojoj sobi, a da soba izgleda veća i da je moderno uređena. Odgovor dala stručna saradnica Lejla Čehajić.

........................................................................................................

Poštovani,

Planiram obojati svoju sobu. Obožavam zelenu boju pa me zanima s kojom bojom da ju kombiniram, ili da bude cijela zelena?!

Trebao bih i nekoliko savjeta kako bi soba izgledala veća te neke predloške što je danas moderno.

Soba je jako mala. Dimenzije sobe i slika ormarića nalaze se u privitku.

Dimenzije su: širina: 89cm, visina: 112cm, dubina: 42cm.

Krevet je dimenzije: 194 x 96 cm, iste boje kao i ormarić.

Nadam se brzom i pozitivnom odgovoru.

S poštovanjem!

Sandro

........................................................................................................


Poštovani,

Zelena boja označava mir, ravnotežu. Ona odmara. S obzirom na takve karakteristike pažljivo odaberite boju sa kojom biste željeli kombinirati neku nijansu zelene.

Ukoliko Vašu spavaću sobu želite učiniti ugodnom i za neke druge aktivnosti, koje isključuju funkcije samo spavaće sobe, budite hrabri i poigrajte se ljubičastim i tirkiznim detaljima.

 

Ukoliko ipak želite zadržati blagost i ravnotežu prostora, kombinirajte je sa neutralnim ili zemljanim ili pastelnim nijansama. Svakako ako želite postići izgled otvorenijeg prostora, koristite mnogo bijelih i svijetlih detalja.

U prilogu možete naći nekoliko primjera koji pokazuju da se i krajnje neobične komibnacije boja mogu učiniti dopadljivima.


Pronađite vlastiti izražaj i uživajte u enterijeru.

Neke od slika u prilogu možete iskoristiti za dizajniranje vlastite sobe po mjeri. Na taj način, uz pomoć profesionalca, također možete stvoriti multifunkcionalan namještaj, koji poprima različite funkcije u zavisnosti od doba dana. Na linkovima u prilogu možete pronaći dosta zanimljivih rješenja.

S obzirom da postojeći namještaj planirate zadržati, pretpostavljam da želite i njega osvježiti novom bojom. Možda bi najbolje rješenje bilo promijeniti fronte ladica ili ručkice na stoliću, kako biste dobili traženo osvježenje u sobi.

Široku ponudu svih dekora i raznih oblika ručkica svakako možete naći u bilo kojem bolje opremljenom salonu namještaja.

Jeftina i simpatična varijanta isto može biti upotreba naljepnica za zid koje se također mogu lijepiti na pločasti namještaj. Na taj način relativno lako i brzo dobijate potpuno nov ambijent u spavaćoj sobi.

Nadam se da će Vam ovih nekoliko savjeta biti od pomoći.

Srdačan pozdrav,

Lejla Ćehajić, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba

Izvor fotografija:

http://www.niahome.com
http://furniture.trendzona.com
http://www.minimalisti.com
http://www.woodeso.com
http://www.tapja.com