window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Nejra Adilović, stručna saradnica Enterijer.ba, našoj čitateljki Azri predložila je tri rješenja za uređenje kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka u jednom prostoru. Novi elementi u kuhinji, pregradne police ili neobična klupa - odluka je na vlasnicima.

..................................................................................

Poštovanje,

Imam problem sa uređenjem prostorije veličine oko 24 kvadrata i koja je u funkciji kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka. Kuhinjski elementi se trenutno nalaze na lijevom zidu, mali okrugli sto sa četiri stolice pored lijevog prozora, a sa desne strane je dnevni boravak. Voljela bih kuhinju malo da odvojim, ali ne znam kako. Zato vas molim za savjet i pomoć. Imam četveročlanu obitelj (dvoje odrasle djece).

Unaprijed hvala,

Lijep pozdrav.

Azra

..................................................................................

Poštovana,

S obzirom na tlocrt koji ste nam poslali, vi imate ”open space” organizaciju prostora. Unutrašnji je prostor otvoren spajajući više funkcija u jednu cjelinu. Otvoreni prostor ostavlja razne mogućnosti za uređenje . S obzirom da nema  zidova koji omeđuju prostorije,  sami proizvoljno odlučujemo gdje koja zona počinje i završava.

Predložila bih vam tri rješenja sa kojima možete dobiti pregrade između zona, odrediti kraj - početak zone.


Prijedlog 1  - novi element u kuhinji

Predložila bih vam da napravite dodatni element u kuhinji.  Element-plakar do stropa , lijevo od ulaznih vrata. Leđa plakara ćete moći oživiti sa fototapetom ili sa printanom folijom. Sa ovim rješenjem ste dobili dodatni prostor za odlaganje u kuhinji i odvojili ste kuhinju od dnevnog boravka.









Prijedlog 2  - pregradna polica

Pregradne police između dnevnog boravka i kuhinje. Police koje možete učiniti interesantnijim sa nejednakom podjelom između polica i sa zatvorenim i otvorenenim dijelovima na polici. Pregradnu policu možete postaviti na dva mjesta - lijevo od ulaznih vrata u prostoriju ili desno od trpezarijskog stola.








Prijedlog 3 -  klupa u trpezariji

Pregradu između dnevnog boravka i trpezarije napravite uz pomoć tapacirane klupe sa interesantnom stražnjom stranom. Klupa predstavlja zanimljiv dizajnerski dodatak u obje prostorije.

Nadam se da sam vam uspjela pomoći ovim savjetom.

Evo i nekoliko primjera koji Vam mogu poslužiti za inspiraciju:






Srdačan pozdrav,

Nejra Adilović, mr.arh
Stručna saradnica Enterijer.ba


Izvori fotografija

www.freshhomeideas.com
www.apartmenttherapy.com
www.homeinspiring.com


I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.








Bela Vida Studio

Bela Vida Studio za projektovanje i izvođenje radova nudi efikasan, siguran i ekonomičan pristup uređenju domova i profesionalnih enterijera, uz poštovanje funkcionalnosti u uređenju i želja svakog klijenta.

Bela Vida Studio okuplja tim iskusnih, profesionalnih arhitekata i dizajnera koji posvećenim radom i zaganjem postižu vrhunske rezultate u arhitektonskim ostvarenjima na našem tržištu.