Osjećate li se kao da ste zatočeni u rutini svog enterijera? Ove sedmice, istražujemo renoviranje stana sa dizajnericom Michele Bitter.

Kako bi uredila prostor, Michele je domišljato podijelila malu garsonijeru na tri odvojene cjeline - dnevni boravak, spavaću i radnu sobu. Ogromna otvorena polica za knjige je odlična za odlaganje i ograđivanje prostora spavaće sobe od dnevnog boravka bez da blokira dnevnu svjetlost.

Genijalnost dizajnera se prezentira u bojama stana. Nevjerovatnim ikat tepihom dominiraju ljubičasta i boja topaza, dok siva unosi balans. Tematska uređenost stana čini ga zanimljivim, bez da se osjećate zatrpano nepotrebnim stvarima, a kombinovanjem svijeća, kristala i jastuka, Michele je to i uspjela.

Škrinja od pleksiglasa je praktična i lijepa! Nije teška kao standardna škrinja, a ipak odlično služi kao stolić za kafu. Zdjele za slatkiše su zabavne i slatke sve dok se uklapaju sa bojama koje preovladavaju u stanu.

Ploča od pluta iznad radne površine pomaže da prostor bude organiziran, bez zauzimanja dragocjene površine radnog stola.

Odlaganje sitnih i krhkih predmeta u ladice, prostor čini vizuelno organiziranijim i urednijim.

Izvor