Svake subote na Enterijer.ba objavljujemo fotografije vaših ljubimaca u kućnom ambijentu. I ovoga puta pažnju smo posvetili udomljenim macama i kucama, tako da su se u našoj fotogaleriji našli psi Samson, Hope, Ajša, Hanibal i mace Vida, Okica i Vita. Tu je i jedan mačak Negro koji ima posebnu poruku za vas ...

................................................................................................................

Nerazdvojni Samson i Hope

Dva drugara koji vole istraživati široka prostranstva. Nakon trke po livadi, spavaju dugo u svom domu u Danskoj. Hope je udomljena iz Sarajeva. Spašena je početkom 2014. godine iz Kliničkog centra Koševo. Prebolovala je štenećak, parvo, demodeks ... A imala je samo nekoliko mjeseci. Osvojila je srce Laile von Simonsen kod koje živi od avgusta 2014. godine.

Laila Von Simonsen, Brønderslev

 

Graciozna Vita

Svojevremeno je lutala po ulici, tražeći hranu. I malo ljubavi. Osvojila je srce Lane iz Sarajeva koja joj je sve to pružila. I deset puta više. Kaže da nikada nije upoznala umiljatiju macu. Spašena je u maju, a udomljena u avgustu 2014. godine. Do udomljenja boravila je u privremenom domu kod ljudi koji su joj pomogli riješiti se parazita koji su joj razarali crijeva. Sada ne izlazi iz krila svoje udomiteljice.

Lana, Sarajevo

 

Hanibal, dječak sa planine

Spašen je sa svojim sestrama u decembru 2013. godine kad je imao samo dva mjeseca. Živio je u minskom polju na Bjelašnici. Dva mjeseca poslije pronašao je dom u porodici Dorothe i Ove, u dalekoj Danskoj gdje i danas uživa svu pažnju i ljubav ovoga svijeta.

Dorothe & Ove, Danska

 

Preslatka Okica

Pronađena kad je imala samo mjesec dana. Krila se u napuštenoj zgradi. Toliko je bila uplašena da su je morali uhvatiti uz pomoć zamke. Za samo dva dana udomljena je u Sarajevu, i to u julu 2014. godine. Imala je tako neodoljive oči da je dobila ime Okica i mjesto u srcu udomiteljice Ines iz Sarajeva.

Ines, Sarajevo

 

Vida i Ajša, maca i cuko iz Sarajeva

Ajša je udomljena prva. Pronađena je sa svojim kučićima na Bjelašnici u decembru 2013. godine. Već početkom iduće, otputovala je u svoj dom u Sloveniji kod Slavke koja ju je naučila šta znači ljubav.

Nekoliko mjeseci poslije, pridružila joj se i Vida zajedno sa svojom mamom Grace. Grace je sklonjena sa ulice u visokoj trudnoći. Slavka je udomila i nju i jedno njeno mače.

Slavka, Sodražica

 

Negro traži dom

Negro ima četiri mjeseca i spašen je sa ulice u Sarajevu u avgustu 2014. godine. Trenutno je u privremenom domu gdje čeka svoju sreću i mjesto u nekoj od narednih fotogalerija Enterijer.ba. Ukoliko ga želite udomiti javite se na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Uslikajte i vi svog krznenog ili pernatog prijatelja i pošaljite nam fotografiju na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. uz kratku priču. Na fotografiji se treba vidjeti i dio enterijera. Foto priče objavljujemo svake subote.