window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

U blizini Londona nalazi se raskošan hotel za mačke „Longcroft Luxcury Cat Hotel“. Luksuzan smještaj i kraljevski tretman mogu uživati one mace čiji vlasnici imaju dublji džep.

.................................................................................









Pet zvjezdica za mace

Hoteli za kućne ljubimce uglavnom su orijentisani na smještaj pasa. Zbog toga je ovaj hotel, specijaliziran isključivo za mačke, jedinstven i vrlo posjećen.

Otvoren je 2010. godine i budući da se pokazao kao veoma uspješan poslovni potez, ponukao je vlasnicu Abi Purser da radi na otvaranju cijelog lanca ovakvih hotela.

Za razliku od vlasnika pasa koji mogu birati između brojnih hotela koji nude smještaj psima, vlasnici mačaka često se nađu u velikim problemima kada odluče putovati jer nemaju kome ili gdje ostaviti svoje mace.

Moj suprug Matt i ja osjetili smo na svojoj koži šta znači imati ovaj problem. Nikako nismo mogli naći adekvatan smještaj za našu mačku niti je iko nudio ono što smo mi tražili. Željeli smo biti sigurni da je naša maca dobro zbrinuta i pažena dok smo mi na putu. Jedino rješenje je bilo da sami stvorimo takvo mjesto,
kaže Abi.





Apartmani iz mačijih snova

Spektakularan smještaj za mačke hotel „Longcroft“ nudi u vidu tematski uređenih apartmana, opremljenih dizajniranim krevetićima od kovanog željeza i mekanim jastucima. Svaki apartman ima i dio za igru.

Hotel je izgrađen od najkvalitetnijih građevinskih materijala i po visokim standardima kako bi se osigurao što ugodniji boravak gostiju te idealne temperature prostorija, kako zimi tako i ljeti.





Željeli smo ponuditi manji broj apartmana, koji se kreće od šest do devet, jer je to jedini način da se uvijek zadrži visok kvalitet smještaja, jer ono što mi nudimo nije samo hranjenje i čišćenje. Naše osoblje je prisutno 24 sata i brine se o sigurnosti i udobnosti maca, objašnjava Abi.


Gurmanski raj

Za četveronožne goste ovaj hotel nije samo mjesto za spavanje i igru nego i pravi gurmanski raj. Kvalitetna hrana služi im se na lijepom posuđu, a vlasnici mačaka mogu birati prilikom rezervacije žele li uobičajnu kupovnu hranu koju inače daju svojim ljubimcima ili poseban meni koji nudi hotel.

Prostor za igru, opremljen stalkom za penjanje i grebalicama, tematski u skladu sa apartmanom, predstavlja stimulativno i opuštajuće mjesto za boravak životinja, gdje se mačke mogu igrati ili odmarati uz zvuke umirujuće muzike i cvrkut ptičica, nakon ukusnog obroka.

Imamo planove koji uključuju potragu za partnerima koji su spremni na rad i jedan ovakav održiv i profitabilan način poslovanja. Ono što tražimo od potencijalnih partnera jeste apsolutna odgovornost pri vođenju hotela te poznavanje i razumijevanje svega potrebnog za dobrobit životinja, rekla je Abi.