window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Oni koji vole ribice kao kućne ljubimce a usto su i ljubitelji unutrašnjeg uređenja doma, na dobitku su jer se njihove dvije ljubavi savršeno slažu i nadopunjavaju.

..................................................................................







Pored onoga što je najvažnije, a to je pravilna briga za ribice, vrlo je važan dizajn akvarija, njegova veličina i način na koji će se uklopiti u vaš enterijer.

 

Odabir akvarija

Pobrinite se da akvarij oblikom, veličinom i drugim tehničkim karakteristikama, odgovara i ribicama i vama.

Vrlo je važno da birajući akvarij imate na umu vrste ribica koje želite te veličinu prostorije i razmještaj kakav je trenutno u njoj. Planirajte nabavku pažljivo kako bi vaše ribice u svom malom vodenom svijetu bile zdrave i srećne.

Imajte na umu činjenicu da je akvarij impresivan dekorativni element u svakom domu te ga pokušajte vizuelno zamisliti u vašem konkretnom prostoru, posebno u večernjim satima kada će akvarijsko svjetlo potpuno promijeniti ugođaj u vašoj sobi.


Gdje postaviti akvarij?

Smještaj akvarija je jako važan te dobro razmislite prije nego izaberete mjesto za njega. Akvarij s ribicama postavite što dalje od vrata ili bilo kakvih predmeta koji bi mogli pasti na njega i razbiti ga, što bi bilo kobno za ribice koje žive u njemu.

Odmaknite ga od prozora, radijatora i direktnog sunca, smanjujući tako mogućnost mijenjanja temperature vode. Odaberite mirno mjesto, zaštićeno od propuha.

Postolje na kojem stoji mora biti čvrsto i stabilno. Ukoliko ste u mogućnosti odlučite se za zidano ili metalno postolje jer se drvo vremenom savija pod težinom vode u akvariju.


Izvor fotografija

www.subastamueble.es
www.pinterest.com