window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Možete raditi u skladu sa prirodom ili protiv nje. Ovdje, arhitekti su odlučili pronaći sredinu. Umjesto sječe drveća i gradnje zgrada na njihovom mjestu, odlučili su ugraditi drveće u sami objekat.

Sječa šuma ima značajan udar na okolinu. Mnoge studije smatraju da to utječe na globalno zagrijavanje, na ciklus kruženja vode u prirodi tako što smanjuje količinu vode u zemlji i vazduhu, te uzrokuje gubitak zemlje i rezultira opadanjem biorazličitosti.

Urbanizacija je samo mali dio globalne sječe šuma, ali je važna zbog psihološkog utjecaja. Da li ćemo posjeći drveće da bismo izgradili svoje domove ili ćemo ih pokušati ukomponovati u projekat? Kako možemo promijeniti naše životne navike da bismo više mislili na prirodu?

Ove fotografije pokazuju suživot drveća sa ljudima. Ukoliko i vi imate fotografije sličnih objekata, pošaljite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Dječije igralište napravljeno oko drveta

 

Drvo je bilo prvo

 

Tea House

 

Casa Vogue

 

Rezidencijalni kompleks Niavaran

 

Rupa u ogradi

 

Kook Osteria & Pizzeria

 

Rezidencija sa pogledom na jezero

 

Drvo usred stepenica

 

Kuća na drvetu

 

Vogue kuća

 

Casa Del Bosque

 

Palmino drvo

 

 

Izvor