Nova tehnologija led rasvjete omogućava veliku disperziju odnosno difuznost svjetlosnih izvora, što daje globalnu osvijetljenost prostora.

Poništava sjene i, što je jako važno, ne zasljepljuje.  Usmjeravanje ovakvih svjetlosnih uređaja na zidove stana daje još bolji rezultat, jer zidovi sami po sebi su reflektirajuće površine. Zidovi daju difuznu svjetlost već postojeće rasvjete, koja dodatno osvjetljava prostor.

2

4

Rasvjetu možete postaviti na klizne šine

Mjerna jedinica jačine, tj. intenziteta novih led sijalica, kao i halogenih sijalica jeste Kelvin. Mnoge specijalizirane tvrtke nude veliki izbor ovakvih rasvjetnih sistema, koji se mogu prilagođavati, tj. okretati u svim pravcima.

5

Moguće je ovaj vid rasvjete postaviti na klizne šine, koje se instaliraju na plafone stanova i kuća, što omogućava najviši stepen iskoristivosti rasvjete.

6

 

Led rasvjeta je usmjerena, a halogena je generalna

Led rasvjeta je usmjerena, stoga nije namijenjena da se koristi kao osnovna rasvjeta u prostoru, već namjenska za specifično određene zahtjeve, npr. galerije. Halogena rasvjeta je, pak, generalna rasvjeta i može da osvijetli veće površine.

7

Važno je naglasiti da su obje rasvjete ahromatske, tj. bezbojne.

8

Izvor