Kreirati romantičan i intiman ugođaj u spavaćoj sobi znači pronaći prave elemente i kombinovati ih na način koji će zadovoljiti vas i vašeg partnera, stvarajući osjećaj ugode i bliskosti.

Da biste razvili romantično okruženje, trebate eksperimentisati sa različitim idejama, pazeći na stvari koje se oboma sviđaju, odnosno ne sviđaju. Vaš cilj je da pronađete dizajn koji vas čini opuštenim.


Stručna pomoć

Naći zajednički jezik pri uređenju tako važne prostorije u kući kao što je spavaća soba, često nije jednostavno. Ono što se sviđa jednom partneru, za drugog je neprihvatljivo. U ovom slučaju dobro će vam doći treće neutralno mišljenje osobe koja se bavi unutrašnjim uređenjem doma.

Zatražite pomoć i saslušajte prijedloge i savjete stručne osobe na polju uređenja enterijera. Vrlo je vjerovatno da ćete na ovaj način lakše doći do rješenja poželjnog za oboje i tako izbjeći neželjene nesuglasice oko uređenja stana. Opremanje vašeg ljubavnog gnijezda treba da vas zabavi i zbliži, a ne udalji jedno od drugog.

 

Izbor kreveta je važan

Najvažniji komad namještaja u vašoj spavaćoj sobi je krevet. U intimnom okruženju krevet će biti centar svega. Trebao bi biti i udoban i lijep. Krevet je mjesto koje će vas inspirisati, učiniti da se osjećate dovoljno opuštenim, slobodnim te da budete ono što jeste.

Jednostavan trik da pojačate percepciju intimnosti jeste da se riješite “kutije sa oprugama”. Spuštanjem madraca na pod, učinit ćete sobu bližom. Krevet možete okružiti niskim noćnim stolićima, a veće komade namještaja poput toaletnog stolića prisloniti uz zid, kako biste upotpunili osjećaj intimnosti.

Kada sjednete na krevet sa partnerom osjećat ćete se kao da vas sama soba približava jedno drugom.

 

Saten i svila za osjećaj nježnosti

Krevet možete doživjeti kao slikarsko platno. Koristite plahte, jastuke i prekrivače da „oslikate“ prizor. Pronađite boje koje djeluju erotično. Obratite pažnju na vaše osjećaje dok isprobavate različite plahte na različite načine.

Nabavka satenske ili svilene posteljine, naravno one iz organskog uzgoja, može biti jedan od lakših načina da pretvorite vaš krevet u ljubavno gnijezdo.

 

Romantični baldahin

Intimni centar sobe može se napraviti i oko kreveta tako što ćete postaviti baldahin na strop. Koristite providnu i laganu tkaninu. Baldahin vam može pružiti ljubavno utočište, gdje će dvoje ljubavnika biti odvojeni od ostatka svijeta.

Kreiranje intimne spavaće sobe u potpunosti zavisi od vašeg ukusa. Vi se morate osjećati ugodno u sobi, prije nego što to budete očekivali od nekog drugog. Nemojte se bojati promijeniti izgled sobe. Vaš užitak je najvažnija mjera uspjeha dekoracije.

 

Izvor fotografija

Naslovna

Foto 1

Foto 2

Foto 3