Kuhinja se smatra ogledalom svakog doma. Bez obzira da li u njoj provodite mnogo vremena ili ne, ona predstavlja odraz vaše osobnosti i životnih navika.

Dizajn kuhinja obično naginje toplijim nijansama, sa dosta elemenata za odlaganje posuđa, namirnica i kuhinjskih pomagala. Trpezarija je najčešće fizički pripojena kuhinji, te obično pripada istom stilu kao i kuhinja.

2

Ukoliko je vaš dom uređen u modernističkom stilu, kuhinja može biti idealan prostor za realizaciju minimalističkih rješenja. Tajna mininalističnih kuhinja krije se u elgantnim linijama, organiziranom prostoru sa mnogo neprimjetnih i vješto dizajniranih elemenata za odlaganje, te u prepoznatljivoj formi moderne estetike koja će se uklopiti u svaki dom sa stilom.

8

Ova moderna kuhinja, koju možete vidjeti na fotografijama, ne obiluje sitnim predmetima i nije pretrpana, kao što je često slučaj sa kuhinjama uređenim u tradicionalnom stilu. Prednost ove kuhinje nad drugim jeste njena jednostavnost, koja se očituje u maloj radnoj površini spojenom šankom, koji je ujedno i trpezarijski stol. Idealna kombinacija za spremanje jednostavnih jela, te uživanja u jutarnjoj kafi, bez osjećaja da vas guše suvišni kuhinjski elementi i sitni nepotrebni predmeti.

7

Bez obzira na raspoloživu kvadraturu vašeg životnog prostora, prostranost je uvijek na cijeni, naročito kada je riječ o kuhinji i kupaonici. To su dvije prostorije u kojima provodite dosta vremena. Često su nepravedno oštećene smanjivanjem njihovog funkcionalnog prostora na minimum. Učinite ih vizuelno prostranijim i atraktivnim birajući minimalizam. Manje je više!

3

U minimalistički uređen prostor vaše kuhinje unesite živost nekom intenzivnom bojom, kao što je crvena u primjeru na fotografijama. Poželjno je da su ostale boje u prostoru neutralne, kako bi do izražaja došle elegantne linije i prazan prostor.

Izvor