Čitateljka Zorana je u nedoumici koju boju odabrati za staklo u kuhinji, te stolove u trpezariji i dnevnom boravku. Boje koje su trenutno prisutne u stanu su bijela, siva i bež. Evo šta smo joj savjetovali.

Poštovani,

Molim Vas za pomoć sa kombinacijom boja u stanu. Kuhinja, dnevni boravak i trpezarija su u jednom prostoru. Kuhinja je bijela sa sivom radnom površinom i šankom kao otok. Ugao je sive boje. Zidovi su nježna nijansa bez boje. Umjesto zidnih pločica u kuhinji ćemo staviti kaljeno staklo ali ne znam koju boju stakla odabrati? 

Pored toga ostaje mi i izbor boje stola u dnevnom boravku i trpezariji. 

Unaprijed hvala!

..........................................................................................................

Poštovana Zorana,

Hvala Vam na poslanom upitu i povjerenju koje ste nam ukazali. Uzimajući u obzir da je vrlo teško dati savjet bez priloženih fotografija, odlučili smo se za "sigurnu" varijantu. Naš prijedlog je da odaberete bijelu boju za stolove u trpezariji i dnevnom boravku. Staklo i stolice bi trebali biti u sivoj nijansi kao što je i ugao. 

Vrlo je važno da odaberete neutralne nijanse za elemente koje nećete uskoro mijenjati, a da prostor "oživite" detaljima u boji. Bijela, siva i bež su neutralne nijanse.

Zato u prostor uvedite četvrtu boju koja može biti tirkizna, ciklama, žuta, zelena. Odaberite onu koja Vam se najviše dopada i njom dekorišite prostor. Kupite vaze, zdjele, paravane ... Sve ono što možete lako zamijeniti detaljima u drugoj boji. Na sofu stavite šarene jastuke u svim bojama koje su prisutne u prostoru.

Fotografije koje su prikazane uz tekst Vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Sretno sa uređenjem!

Stručni tim
Enterijer.ba magazin