Čitatelj Tomislav je u nedoumici koju boju otvora staviti na staru, kamenu dalmatinsku kuću. Evo šta je savjetovao naš stručni tim.

...........................................................................................................

Poštovani,

U fazi sam renoviranja stare kamene kuće i trenutno se bavim odabirom vrste drveta i boje za otvore koje namjeravam kupiti po narudžbi.

Odabrao sam kvalitetno drvo omorika (munika) za koju mislim da ju je šteta pokrivati bojama. Radi se o kući staroj preko 100 god u Hercegovini i ne bih htio kopirati dalmatinski stil, a ujedno se bojim da se otvori boje ariša koje mi preporučuju ne utope sa kamenom.

Molim vas za savjet. Otvori u boji (plavi,zeleni) ili smeđi.

U prilogu kuća u ranoj fazi izgradnje i originalni otvori stari 70-tak godina.

Unaprijed zahvaljujem!

Tomislav

...........................................................................................................

Poštovani Tomislave,

Zahvaljujemo na povjerenju koje ste nam ukazali i ujedno čestitamo na Vašoj preferenci kada je u pitanju odabir boje otvora. Naime, prirodne boje čine dalmatinske kuće elegantnim i profinjenim. Pogotovo kada su ušuškane u visokom, zelenom drveću koje im na neki način daje okvir u boji.

Ukoliko biste ipak željeli dati malo boje otvorima, možete odabrati zaštitni lak u nekoj tamnijoj nijansi smeđe. Kao što je i boja originalnih otvora čiju fotografiju ste nam dostavili.

U svakom slučaju naša preporuka je da stavite prirodnu boju drveta na ovaj prekrasni kamen, jer ukoliko se zaželite promjene, za nekoliko godina te otvore možete prelakirati u bijelu, zelenu ili tirkizno-plavu boju.

Nadamo se da smo Vam pomogli u odabiru. Ako jesmo, pošaljite nam fotografiju kuće nakon što je završite.

Srdačan pozdrav,

Stručni tim

Enterijer.ba magazin