Čitateljka Ana bi željela osvježiti svoj stan tapetama. Međutim, prostor je već opterećen bojama i detaljima. 

.............................................................................

Ćao, imam dve sobe u stanu. Jedna je dimenzija 4x4, a druga 4x3. Okrečene su u crvenoj i braon boji.

Zanima me koja bi mi kombinacija tj. dezen tapeta bio najbolji da zalepim na po jedan zid i u jednoj i u drugoj sobi, s tim što bi u crvenoj sobi ostao jedan crveni zid i u braon sobi bi ostao tamno braon zid.

Koje bi tapete najbolje išle uz ove boje? Imate u prilogu i slike tih soba.

Unapred hvala. Nadam se da ćete mi izaći u susret i pomoći Vašim stručnim savetom.

Ana

.....................................................................................

Poštovana Ana,

Zahvaljujemo Vam na poslanom upitu i povjerenju koje ste nam ukazali. Nakon pregleda fotografija koje ste nam dostavili, savjet koji bismo Vam dali za obje prostorije jeste što svjetlije i što jednostavnije tapete.

 

Spavaća soba

U spavaćoj sobi imate već dovoljno materijala sa dezenom. Na tepihu i na krevetu. Stoga biste mogli pratiti dezen koji imate na štofu koji je na krevetu i staviti tapetu poput ove.

Pretpostavljamo da će tapeta ići na zid za komode na kojoj je televizija. Stoga, da bi tapeta u potpunosti došla do izražaja, trebali biste skloniti sve detalje koji se nalaze na komodi i to u dekorativne, jednobojne kutije koje ćete naslagati jednu na drugu i staviti umjesto plastične police koja se nalazi pored vrata.

Ukoliko ne uspijete pronaći tapetu koja prati dezen kreveta, onda odaberite tapetu neutralne boje sa što minimalnijim dezenom. Evo nekoliko prijedloga.

 

Dnevna soba

Dnevna soba je već preopterećena bojama i dezenima. Trebate je "olakšati" tapetom u svijetloj boji po mogućnosti bez bilo kakvih detalja na njoj. Poput ovakve.

Ukoliko, pak, želite dezen, onda biste trebali skloniti trenutnu zavjesu i staviti jednostavnu bijelu. Zid na kojem je prozor ofarbajte u bijelu boju. Previše je crvene boje u ovoj prostoriji koja je jako "teška" kada su svi zidovi u toj boji. Budući da crvenu imate na tepihu i na frontama u kuhinji, svi zidovi mogu biti u svijetloj boji koja će biti puno bolje rješenje.

Pogledajte kako izgledaju boje koje ste vi odabrali za dnevnu i kuhinju u ovom stanu. Neka Vam ove fotografije posluže kao inspiracija za uređenje.

Sve predložene tapete možete kupiti u prodavnicama Dekor Centra iz Bijeljine.

Srdačan pozdrav,

Stručni tim
Enterijer.ba magazin